Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σκοτώθηκε γιατί δεν είχε εισιτήριο

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 18 ετών, όταν πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο Περιστέρι.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση μπήκε στο όχημα ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος δεν είχε και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Στην προσπάθειά του όμως να γλυτώσει τον έλεγχο, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε στο πεζοδρόμιο, ενώ το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Την είδηση του θανάτου του νεαρού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γ. Ορφανίδης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, πληροφορία που εξετάζεται από την αστυνομία. Ο οδηγός και ο ελεγκτής συνελήφθησαν και κρατούνται στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου.



30 comments:

Πως είναι δυνατόν να κινείται το τρόλλευ και με το μπουτόν κινδύνου να άνοιξε η πόρτα.Εάν πράγματι συνέβη αυτό τότε είναι υπόλογος ο Προιστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας των Τρόλλευ για κακή λειτουργία του συστήματος ασφαλείας εξόδου από το τρόλλευ σε περίπτωση κινδύνου.Καλόν θα είναι να εξετασθεί εάν οι Ελεγκτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ορισμένη διαδικασία εγκεκριμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο η τον Δντα Σύμβουλο και όχι βάσει προφορικών εντολών της Αρμόδιας Υπηρεσίας.
Γνωρίζω πάντως ότι οι πόρτες δεν ανοίγουν ποτέ όταν κινείται το τρόλλευ.
Κανονικά το τρόλλευ πρέπει να ακινητοποιηθεί "άμεσα" και να ελεγχθεί το σύστημα ασφαλείας του μπουτόν κινδύνου.

Για το θανατηφόρο συμβάν πήρε θέση ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), που διατυπώνει τη δική του εκδοχή για το πώς επήλθε το μοιραίο.

Αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει ο ΟΑΣΑ:

«Στο τρόλεϊ της γραμμής 12 Αθήνα-Περιστέρι και περί ώρα 22:00, στη στάση Αγ. Αντώνιος, εισήλθε ο ελεγκτής Ν.Π. για να κάνει το νόμιμο έλεγχο εισιτηρίων. Ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19 , κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Ο επιβάτης αρνήθηκε άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.

Στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί , είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το τρόλεϊ , αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Και ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϊ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση ‘’Δημαρχείο’’, 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα , ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).
Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κινήσεις του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του.

Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα

Σύμφωνα με τα πιό πάνω σχόλια του ΟΑΣΑ θα πρέπει να διερευνηθεί εάν το τρόλλευ ήταν σε κίνηση την στιγμή που πήδηξε έξω ο επιβάτης. Διότι εάν ισχύουν αυτά που λέει ο ΟΑΣΑ, το όχημα έπρεπε να σταματήσει αμέσως μόλις ο επιβάτης άνοιξε έστω και 1 cm τα φύλλα της πόρτας εκτός και εάν εννοεί ότι το όχημα σταματά αυτόματα εάν ανοίξουν τελείως τα φύλλα.Ακόμη ένας λόγος να ακινητοποιηθεί το όχημα άμεσα για αυτοψία από πραγματογνώμονα.

Κατ αρχή τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Μετά θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου, για την κατάσταση που έχουμε φτάσει. Δεν είναι τίποτα τυχαίο όμως ούτε συμβαίνει κάτι στη ζωή άδικα. Όλα έχουν τον λόγο τους. Ύστερα αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ότι στον κλάδο αυτό το ποσοστό της από ελεεινής έως και εγκληματικής συμπεριφοράς του προσωπικού, δεν υπερβαίνει τα 2 στα χίλια άτομα. Ας αναρωτηθούμε τέλος όλοι μας και το εννοώ ΌΛΟΙ για τις ατομικές ευθύνες που οδήγησαν σ αυτόν τον φόνο, και ας μην αρχίσουμε να πετάμε άμεσα το βάρος στους εύκολους στόχους. Εύχομαι το αίμα αυτού του παιδιού να πνίξει τους αίτιους.

Σίγουρα για να αναφέρεις 2 στα χίλια γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα. Ερωτώ λοιπόν τυχαία οι Ελεγκτές αποκαλούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα ΤΡΟΛΛΕΥ κεφαλοκυνηγοί. Ως πότε θα αυξάνετε το μισθό των υπαλλήλων σας με το ελεγκτικό έργο στα οχήματα όταν η κοινωνία πάει να εκραγεί από την ανεργία.Επιτέλους βάλτε στολές στους Ελεγκτές και μην τους ανεβοκατεβάζετε στα τρόλλευ σαν μυστικούς πράκτορες.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως κάποιον σχετικό υπάλληλο στα ΤΡΟΛΛΕΥ να με πληροφορήσει εάν υπάρχει εγκεκριμένη από το ΔΣ διαδικασία για το τρόπο που πρέπει να διεξάγετε ο έλεγχος από τους ελεγκτές.Πιστεύω ότι οι Ελεγκτές δεν κάνουν του κεφαλιού τους.

οι κεφαλοκυνηγοί πρέπει πρώτα να περνάνε από ψυχιατρική εξέταση και μετά να αναλαμβάνουν έργο. αυτοί δέν ειναι ελεγκτές πού μέσα στο έργο τους πρέπει να ειναι και η προσπάθεια συνειδητοποίησης του επιβάτη να πληρώνει, αλλά ειναι σάν την τροχαία πού παίρνει εντολή κόψτε τόσες κλήσεις για να έχετε μ΄πόνους. άραγε κι αυτός κι ο οδηγός που θάπρεπε να σταματήσει αμέσως εφόσον γινόταν χαμός στο τρόλλεϋ πόσο ήσυχη θάχουν τη συνείδησή τους για ενα θάνατο ? ΚΑΙ οπως συνήθως οι παραπάνω πού δίνουν τις εντολές θα τη βγάλουν καθαρή και θα την πληρώσουν οι παρακάτω . ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ....

silipitiria katarxas... krima gia to paidi... proton ean eklege etsi to palikari ,eprepe na diksoun ligo ikto oi elektes. defteron otan den exoume isitirio den pidame apo pouthena !!! krima gia to paidi!!!!! ala re pedia na doume ta pragmata me logiki... me stamatoun se mploko kai epidi den forao kranos den stamato gia na glitoso tin klisi, me kinigoun ego pefto kai skotonome ... ftei i astinomia? tha lene gia mia klisi to skotosan? krima ilikrina den prepei na simvenoun tetoia pragmata.. o kathenas kserei ti ekane... emeis imaste oloi apekso.. na milisoun oi martires !!!! gia ti psixoula toy palikariou...

Αναπαράσταση έγινε χθές το πρωί στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο, στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

Παρακαλώ κάποιος από την Επιτροπή που θα διενεργήσει την ΕΔΕ να μας πεί βάσει ποιού κανονισμού και άρθρου θα ελέγξει τον Ελεγκτή και τον Οδηγό για τον τρόπο ελέγχου του Πελάτη-επιβάτη

Απευθύνομαι στον κάθε Ελεγκτή, πιθανώς Οδηγό, ρωτώντας τον. Αγαπητέ μου πριν ξεκινήσεις να κάνεις ελέγχους στα τρόλλευ για εισιτηριοδιαφυγή πρώτον πέρασες από ειδικό Σεμινάριο δεύτερον σου έδωσαν στα χέρια έγγραφο εγκεκριμένο από Δ.Σ που να αναφέρει αναλυτικά πως θα αντιμετωπίζεις την κάθε περίπτωση ξεχωριστά η απλώς σου είπαν κάποιες αόριστες γενικές οδηγίες που λέει ο Νόμος, τρίτον σου έδωσαν απόσπασμα από το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων που να λέει ακριβώς τι κάνεις σε κάθε ειδική περίπτωση κρίσης (παραβατικότητας)
Παρακαλώ έστω ένας Ελεγκτής ας απαντήσει, είναι πολύ άδικο να σας στέλνουν στου ΛΥΚΟΥ τα δόντια χωρίς να είσθε εξασφαλισμένοι για την ορθότητα των ενεργειών σας.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει το πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου 19χρονου Θανάση Καναούτη. Ο 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, πέφτοντας από το τρόλεϊ, ύστερα από διαπληκτισμό με έναν 29χρονο ελεγκτή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι από την νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια. Κι έτσι δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάντως οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Αγαπητέ μου 29χρονε Ελεγκτή όταν σε έστειλαν στου ΛΥΚΟΥ τα δόντια, δηλαδή σου επέτρεψαν να κάνεις ελέγχους σε ενημέρωσαν για τα παρακάτω.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σύμφωνα με το άρθρο 325 Π.Κ. «όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς την θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησης του, τιμωρείται με φυλάκιση». Επομένως, όποιος (συνήθως ο οδηγός σε συνεργασία με τον ελεγκτή), περιορίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον πολίτη π.χ. κλείνοντας τις πόρτες του λεωφορείου, ή εμποδίζοντας την κίνηση ή την έξοδό του από το όχημα, διαπράττει το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (άρθρο 325Π.Κ.), το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο πολίτης έχει δικαίωμα να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία και να ζητήσει την συνδρομή της. Τα αστυνομικά όργανα είναι υποχρεωμένα να συλλάβουν τον δράστη ή τους δράστες και να σχηματίσουν δικογραφία εις βάρος τους, τηρώντας όσα προβλέπονται στον Κ.Π.Δ. περί αυτοφώρου διαδικασίας. Αντίθετα ακόμη και μετά την «ποινικοποίηση» με τον Ν. 3920/2011 της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου , η οποία πλέον διώκεται ως πταίσμα (391 Π.Κ.) , εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 275 και 409 Κ.Π.Δ. από όπου προκύπτει ότι κανένας πολίτης ( επομένως ούτε ο ελεγκτής η ο οδηγός) δεν έχει δικαίωμα να συλλάβει ο ίδιος δράστη πταισμάτων. Επιπλέον η συγκεκριμένη πράξη «αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου» διώκεται ΜΟΝΟ κατ’ έγκληση, η οποία προϋποθέτει συγκεκριμένη εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της αντίστοιχής εταιρείας (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ κλπ), την οποία δεν διαθέτει ο εκάστοτε ελεγκτής!!!
Συμπερασματικά :
1. Κατά τη διάρκεια του έλεγχου δίνουμε τα στοιχεία μας στον ελεγκτή εάν εμείς θέλουμε και δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει σε καμία περίπτωση.
2. Αν υπάρξει παρουσία αστυνομικού οργάνου (το οποίο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε) του δίνουμε τα στοιχεία μας, προκειμένου να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της μετάβασης μας στο Α.Τ. και σε περίπτωση παράνομης κατακράτησης μας ζητάμε την άμεση σύλληψη των δραστών.
3. Σε κάθε περίπτωση αν κρατηθούμε παράνομα από οποιονδήποτε πολίτη (ελεγκτή, οδηγό κ.λ.π.), η είμαστε μάρτυρες τέτοιας παράνομης συμπεριφοράς, ζητάμε την άμεση συνδρομή της αστυνομίας και την σύλληψη των δραστών η του δράστη με την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
4. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ζητάμε τη συνδρομή των συνεπιβατών μας , καθώς και στοιχεία τους, ώστε σε περίπτωση παράνομης κατακράτησης να έχουμε μάρτυρες.

Μιλώντας στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος διαβεβαίωσε ότι εάν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με το περιστατικό με τον 19χρονο το υπουργείο θα τις αποδώσει, σημειώνοντας πάντως ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν τώρα η αστυνομία και η δικαιοσύνη.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. κινείται με βάση τις οδηγίες που έλαβε από την εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας.

Συνέστησε επίσης ψυχραιμία, προς κάθε κατεύθυνση. Το γεγονός, πρόσθεσε, είναι τραγικό, και δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα. Διευκρίνισε επίσης, ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές, εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ τον μήνα, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.

Το blog λειτουργεί ως φερεφωνο της διοίκησης . Οι ερωτήσεις είναι στημένες για να δίνονται οι απαντήσεις που τους βολεύουν


""Το blog λειτουργεί ως φερέφωνο της διοίκησης . Οι ερωτήσεις είναι στημένες για να δίνονται οι απαντήσεις που τους βολεύουν.""
Η απάντησή μου στο πιό πάνω ανεύθυνο σχόλιο είναι η παρακάτω.

Δυστυχώς είμαστε η Ελλάδα της ανευθυνότητας και φαίνεται και από το πιό πάνω σχόλιο του Ανώνυμου Φίλου.Δηλαδή πως ένας Έλληνας συμπεραίνει χωρίς αποδείξεις και μακάρι να ήταν ο μόνος.Αγαπητέ μου προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το Blog όταν ερωτώ βασικές ερωτήσεις στον Ελεγκτή απλά διότι θέλω να μάθω την αλήθεια.Αλλά δυστυχώς η Διοίκηση που είναι Αρμόδια να απαντήσει υπεύθυνα δεν απαντά.

Σαφείς συμβουλές να τιμωρούν οπωσδήποτε τους παραβάτες και να επιβάλλουν το νόμο, να αποφεύγουν τους συναισθηματισμούς και να έχουν την ικανότητα να ψυχολογούν τους επιβάτες βασιζόμενοι στο ένστικτό τους δίνει στους εθελοντές ελεγκτές ένας “οδηγός διαχείρισης κρίσεων” προς τους εθελοντές ελεγκτές εισιτηρίων.

Όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα”, το πολυσέλιδο κείμενο περιλαμβάνει συμβουλές και κανόνες συμπεριφοράς για τους δύστροπους και απρόβλεπτους κυρίως επιβάτες, σε μια προσπάθεια του ΟΣΥ να καταπολεμήσει την αιμορραγία των εσόδων των ΜΜΜ από την εισιτηριοδιαφυγή.

“Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν”, συμβουλεύει το εγχειρίδιο τους κυνηγούς της λαθρεπιβίβασης, που αποφασίζουν για βιοποριστικούς λόγους να δουλεύουν εκτός ωραρίου εργασίας στον έλεγχο των εισιτηρίων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καθοδήγηση που δίνεται σε συνθήκες απρόβλεπτες όταν οι ελεγκτές θα βρεθούν ενώπιον βίαιων και επιθετικών επιβατών. “Σκέψου άμεσα βασισμένος στο ένστικτό σου αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μάθε να προβλέπεις πιθανή επιθετική συμπεριφορά παρατηρώντας τη μη λεκτική επικοινωνία και την εικόνα του, όπως σφιχτές γροθιές, σφιγμένα χείλη, τρεμάμενος τόνος φωνής, τεταμένη στάση σώματος, ξαναμμένα ρουθούνια, γκριμάτσες, ορθάνοιχτα μάτια”.

Η ΟΣΥ καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς τους ελεγκτές σε περιπτώσεις μεθυσμένων και ναρκομανών επιβατών, προτρέποντας τους υπαλλήλους να ζητούν τη συνδρομή των οδηγών των οχημάτων και όπου κρίνουν σκόπιμο να καλούν την αστυνομία μέσω του υπηρεσιακού τους τηλεφώνου. “Ακόμη κι αν δεν είναι μεθυσμένος μη διστάσεις να καλέσεις την αστυνομία αν νιώθεις ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητά σου”, επισημαίνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Επίσης, το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους ελεγκτές το εξής: “Να μιλάς με σεβασμό, μολονότι δεν σέβεσαι τη συμπεριφορά του. Ανέπτυξε τα επιχειρήματά σου, αλλά διατήρησε ήρεμο τόνο στη φωνή σου. Μη συγχύζεσαι”. Τους καθοδηγεί επίσης να είναι ευχάριστοι και ώριμοι σαν επαγγελματίες. “Απάντησε όντας λογικός, αταλάντευτος, ευχάριστος, ώριμος και επαγγελματίας για να του δείξεις ότι εσύ θα κάνεις αυτό που είναι σωστό”.

Ωστόσο ερωτήματα δημιουργούνται για την ικανότητα απλών υπαλλήλων να εφαρμόσουν τους κανόνες που τους δίνονται σε ένα χαρτί και να υπερασπιστούν σύνθετα και αψυχολόγητα περιστατικά που μόνο η τεχνογνωσία ενός ειδικού θα μπορούσε να διαχειριστεί με επάρκεια. “Πριν από λίγους μήνες ένας επιβάτης πήδηξε από το ανοιχτό παράθυρο ενός λεωφορείου στον δρόμο για να αποφύγει το πρόστιμο”, αποκαλύπτει στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου. Ευτυχώς, το ριψοκίνδυνο εγχείρημα δεν είχε άσχημο τέλος, γι’ αυτό και δεν πήρε δημοσιότητα.

Παρακαλώ τη διοίκηση του ΟΣΥ να δώσει στη δημοσιότητα το πιό έγγραφο για να δούμε από ποιόν υπογράφεται και από ποιό θεσμικό όργανο έχει εγκριθεί
Η απλώς είναι ένα έγγραφο ανυπόγραφο και μη εγκεκριμένο από το Δ.Σ.

Καλημέρα σε όλους σας.
Σήμερα "ΤΟ ΒΗΜΑ" αναφέρει 4 λάθη που έκανε ο Ελεγκτής σύμφωνα με το "Εγχειρίδιο Ελεγκτή Κομίστρου"
Εάν κάποιος Υπεύθυνος Ελεγκτής η ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ διαβάζει το Blog ας κοινοποιήσει στο Διαδίκτυο το "Εγχειρίδιο Ελεγκτή Κομίστρου".
Πιστεύω ότι έστω και ένας υπεύθυνος Δημόσιος Υπάλληλος Μόνιμος η Μετακλητός υπάλληλος εάν υπάρχει στον ΟΣΥ ας το δημοσιεύσει.

Στο "Εγχειρίδιο Ελεγκτή Κομίστρου" αναφέρεται ρητά ότι ο Ελεγκτής Κομίστρου μεταξύ άλλων ωφείλει:
1. Να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς και με ευγένεια προς το επιβατικό κοινό.
2. Να μην αντιδικεί ποτέ με τους όποιους παραβάτες.
3. στην περίπτωση που οι παραβάτες-επιβάτες δείξουν παραβατική συμπεριφορά, ο Ελεγκτής δεν εναντιώνεται , παραμένει τυπικός, ευγενικός και ψύχραιμος.
4. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τον Επιβάτη.

Αγαπητέ Ελεγκτή-Οδηγέ ποτέ μην ξεχνάς ότι ο Επιβάτης είναι "ΠΕΛΑΤΗΣ".

Από ότι διαβάζω παραπάνω εντέλει το "Εγχειρίδιο Ελέγχου Κομίστρου" έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΟΣΥ η είναι ένα απλό έγγραφο ανυπόγραφο άνευ καμίας αξίας με το οποίο στέλνετε τους Ελεγκτές στο στόμα του ΛΥΚΟΥ χωρίς να είναι κατοχυρωμένοι αλλά ξεβράκωτοι.

Δυστυχώς για τον Ο.Σ.Υ. Αγαπητοί μου εάν ψάξετε στο διαδίκτυο δεν θα βρείτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ να έχει δημοσιευθεί το επίμαχο "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ" το οποίο επικαλείται "ΤΟ ΒΗΜΑ" αλλά πονηρά δεν μας λέει εάν είναι εγκεκριμένο . Τι σημαίνει αυτό: ότι ο ΟΣΥ στέλνει στο στόμα του ΛΥΚΟΥ τους ανύποπτους αν και μορφωμένους πλέον Ελεγκτές με ένα ανυπόγραφο και μη εγκεκριμένο κείμενο του οποίου η αξία είναι όσο ένα κομμάτι χαρτί και τίποτα παραπάνω.Ξυπνήστε Ελεγκτές και ζητήστε να εγκριθεί αρμοδίως το "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ"
Κακόμοιρε ΟΣΥ θα πληρώσεις χοντρή αποζημίωση στην Οικογένεια του δολοφονηθέντος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΟΑΣΑ

Στις περιπτώσεις άρνησης των παραβατών επιβατών να επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και να πληρώσουν αμέσως, το προβλεπόμενο πρόστιμο, ο αρμόδιος ελεγκτής ζητά τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου., για την εξακρίβωση των στοιχείων του.
Αν ο παραβάτης εκφράσει την επιθυμία να αποβιβαστεί από το μέσο μεταφοράς, ενώ η επιβολή προστίμου βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε οι ελεγκτές θα πρέπει να αποβιβαστούν μαζί με τον παραβάτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία........................

Δεν επιτρέπεται επίσης η παρακράτηση δημοσίων εγγράφων του επιβάτη-παραβάτη, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κτλ. Σε περίπτωση που από αμέλεια παραμείνουν στα χέρια του ελεγκτή δημόσια έγγραφα του επιβάτη, τότε ο ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την Υπηρεσία του και να παραδώσει εκεί ή στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα το συντομότερο δυνατό τα έγγραφα αυτά.

O πρώην εθελοντής ελεγκτής, κ. Σίμος, μίλησε στον Real Fm και στην εκπομπή των Μ. Νιφλή και Μ. Πολλάλη, τονίζοντας ότι ο ελεγκτής βρίσκεται πάντα εκτεθειμένος...

"Ο παραβάτης μπορεί, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, να σηκωθεί να φύγει, ακόμα και στην επόμενη στάση.

Το νομικό πλαίσιο είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε ο ελεγκτής να βρίσκεται πάντα εκτεθειμένος"

Ηχητικό ντοκουμέντο του πρώην εθελοντή ελεγκτή, κ. Σίμος, μίλησε στον Real Fm

http://etheldrivers.blogspot.com/2013/08/blog-post_4032.html

Τι ποιό σοβαρή μαρτυρία !!!!!!
Πιστεύω ότι αυτός που είναι υπόλογος είναι ο ΟΣΥ που όπως επαναλαμβάνω συνεχώς στέλνει ξεβράκωτους τους Ελεγκτές στο στόμα του ΛΥΚΟΥ.
Ο ΟΣΥ είναι Υπόλογος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο Ελεγκτής είναι θύμα κακής οργάνωσης του Οργανισμού.

Όταν τα τσεπωνε ο Σιμος δεν είχε τέτοιες ανησυχίες ; Βγαίνουν τώρα σα τις πουτανιτσες να τα ρίξουν αλλού . Ρουφιανοι !

Αγαπητέ Ελεγκτή άνοιξε τα μάτια σου να δεις τι συμβαίνει σήμερα με τους κυβερνητικούς και συ θα κατηγορηθείς σύντομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια για 10 ευρώ.!!!!!!!!!!!!!!

18.08.2013 | 19:13 Παραιτήθηκε ο Στέλιος Σταυρίδης από Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ - Την παραίτηση είχε απαιτήσει ο υπουργός Οικονομικών - Όλο το παρασκήνιο- Καμία αναφορά από τον ίδιο στον λόγο της παραίτησης του
- Η επικοινωνία Στουρνάρα με Σαμαρά για να πάρει το πράσινο φως για να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
- Για "θέμα ηθικής" κάνουν λόγο στην κυβέρνηση
- Ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, αμέσως μετά την υπογραφή για την πώληση του ΟΠΑΠ σύμφωνα με δημοσίευμα έφυγε για διακοπες με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών

Ναι ! Έτσι ! Ριχτε τη μπάλα στην εξέδρα δολοφόνοι .

Μήνυση σε οδηγό και ελεγκτή του τρόλεϊ από την οικογένεια του 19χρονου
Ελλάδα, 18/8/2013 19:04
Η οικογένεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του ελεγκτή και του οδηγού του οχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega. Η υποβολή της μήνυσης ακολουθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για την μοιραία πτώση του νεαρού. Ο πατέρας του 19χρονου επιμένει ότι ο γιος του δεν πήδηξε μόνος του από το τρόλεϊ, αλλά τον έσπρωξαν.

Newsit

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2013 | 19:40
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2013 | 19:40

Τι υποστηρίζουν οι δυο κοπέλες που ήταν μαζί με τον 19χρονο στο τρόλεϊ το μοιραίο βράδυ αλλά και μπροστά στο παρόμοιο περιστατικό πριν από ένα χρόνο
- Ερωτήματα γιατί ο ελεγκτής ζήτησε από τις δυο κοπέλες που δεν είχαν εισιτήριο να κατέβουν ενώ με τον 19χρονο διαπληκτίστηκε
- Η αστυνομία θεωρεί ότι το "κλειδί" της υπόθεσης κρύβεται στο τι είχε συμβεί μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου Θανάση πριν ένα χρόνο στην ίδια διαδρομή
- Εμφανίστηκαν μάρτυρες που αναφέρονται σε κακή συμπεριφορά του ελεγκτή και σε άλλα δρομολόγια της ίδιας διαδρομής στο Περιστέρι
Νέα δεδομένα φέρνουν στο φως δυο νέες κρίσιμες μαρτυρίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη την περασμένη Τρίτη στο μοιραίο τρόλεϊ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΒΗΜΑ, στο τρόλει εκείνο το βράδυ επέβαιναν και δύο κοπέλες που ήταν φίλες του 19χρονου και οι οποίες μάλιστα συμπτωματικά ήταν παρούσες και στο περιστατικό πριν ένα χρόνο, οπότε είχε υπάρξει και πάλι διαπληκτισμός του 19χρονου με τον ίδιο ελεγκτή.

Οι δύο κοπέλες δεν είχαν ούτε οι ίδιες εισιτήριο και ο ελεγκτής τους ζήτησε να κατέβουν
Οι δύο κοπέλες, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, υποστηρίζουν ότι το μοιραίο βράδυ που επέβαιναν στο τρόλεϊ μαζί με τον 19χρονο δεν είχαν ούτε οι ίδιες εισιτήριο αλλά ο ελεγκτής τους ζήτησε απλώς να κατέβουν προκειμένου να συνεχίσει τον έλεγχο, που είχε εξελιχθεί σε διαπληκτισμό με τον άτυχο φίλο τους. Σημειώνεται ότι σχετική ενημέρωση είχε και η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας, κ. Αρετή Παπαναγιώτου. Επίσης, οι δύο κοπέλες αναφέρθηκαν και στο περσινό περιστατικό σημειώνοντας ότι αντιθέτως με όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 13ης Αυγούστου, πριν από ένα χρόνο, ο 29χρονος ελεγκτής είχε κόψει πρόστιμο στις δύο κοπέλες οι οποίες και πάλι δεν είχαν εισητήριο αλλά ούτε και χρήματα για να πληρώσουν το πρόστιμο, ενώ στην περίπτωση του νεαρού μετά από διαπληκτισμό ο ελεγκτής δεν του έβαλε πρόστιμο ούτε του ζήτησε να κατέβει στο τέρμα για να του δώσει τα στοιχεία του.

Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμο τι ακριβώς συνέβη πριν ένα χρόνο
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν εμφανιστεί μάρτυρες που κάνουν λόγο για κακή συμπεριφορά του 29χρονου ελεγκτή και σε άλλα δρομολόγια της ίδιας γραμμής τρόλεϊ. Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμο τι ακριβώς συνέβη πριν ένα χρόνο όταν υπήρξε αντίστοιχο περιστατικό μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου, προκειμένου να διευκρινίσουν τα δεδομένα της τωρινής υπόθεσης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές μαρτυρίες τότε προκύπτει ότι ο ελεγκτής προέβη σε σειρά παράτυπων ενεργειών αφού στις περιπτώσεις ελέγχου του 19χρονου και της παρέας του φέρεται αφενός να έχει προσπαθήσει να συγκρατήσει ή να σπρώξει τον 19χρονο ή να αφήνει χωρίς έλεγχο μέλη της ίδιας παρέας.



Πηγή MEGATV WEB

Υπερέβη αρμοδιότητες ο Ελεγκτής του τρόλλευ:::

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Οργανισμού των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου που επέβαινε στο τρόλεϊ και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ελεγκτής φέρεται να υπερέβη τις αρμοδιότητές του.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν συλλεγεί, ο ελεγκτής παραβίασε όλους τους κανόνες που ισχύουν για το πώς πρέπει να γίνεται ο έλεγχος εισιτηρίων και το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά απέναντι στους παραβάτες, καθώς απαγορεύεται ρητά κάθε είδους αντιπαράθεση.


Μιλώντας στο "Πρωινό ΜEGA" ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του ελεγκτή αν μη τι άλλο παραβατική. Όπως είπε ο κ. Γιώργος Παπαναγιώτου, θα έπρεπε "η όποια ενέργεια και ο όποιος έλεγχος να γίνεται, σύμφωνα με τη δικονομία, με προσήνεια, κοσμιότητα και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, η μαρτυρία της κοπέλας που ήταν στην παρέα του 19χρονου και κατέβηκε ελάχιστα λεπτά πριν ο άτυχος νέος πέσει από το τρόλεϊ αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στον ελεγκτή και τον 19χρονο, με το τρόλεϊ να κινείται κανονικά, αλλά και ότι φαίνεται πως υπήρχε προηγούμενο μεταξύ τους, κάτι που κλιμάκωσε την ένταση.

Όπως είπε χθες στο MEGA η κοπέλα, ο ελεγκτής "του τη φύλαγε του Θανάση από προηγούμενη φορά", αφού παρόμοιο περιστατικό είχε συμβει και πέρυσι τον Μάιο.

"Επιβεβαιώνεται μία πάλη, που αποδεικνύεται και από ένα αδιάσειστο στοιχείο που είναι η σκισμένη μπλούζα, η οποία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας (...). Έχω την πληροφορία ότι το είχε επιβεβαιώσει και ο ελέγκτής ότι πράγματι υπήρξει και στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό" δήλωσε σήμερα στο "Πρωινό ΜEGA" ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου.

Φως στο πώς ο άτυχος νέος έπεσε ανάσκελα από το όχημα ενδέχεται να ρίξουν το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες τραπεζών και καταστημάτων στο σημείο του δυστυχήματος, όπως επίσης και η δακτυλοσκοπική εξέταση στο τρόλεϊ.

Δημοσίευση σχολίου