Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Γιατί δεν κερδίζεται κανένα στοίχημα;

 


Φτάσαμε στο δεύτερο lock down και ακόμα έχουμε χαθεί στο μέτρημα. Μετράμε λεωφορεία, μετράμε επιβατική κίνηση, μετράμε προσλήψεις και σταματημό δεν έχουμε.

Αντιγράφει ο κος Καραμανλής τους επιδημιολόγους, που για προφανείς λόγους δεν συμφωνούν στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. Και εκεί το παιγνίδι μπορεί να δικαιολογείται εξαιτίας της χρησιμοποίησης στατιστικών μοντέλων. Στις συγκοινωνίες όμως ένα και ένα κάνουν δύο.

Τα πράγματα είναι απλά. Πόσα δρομολόγια πραγματοποιούσε η ΟΣΥ πριν το πρώτο lock down και πόσα πραγματοποιεί σήμερα μαζί με την ιδιωτική παρωδία που θα μας ξελάσπωνε; 

Αν υπήρχε θετική διαφορά είναι βέβαιο ότι θα υπήρχε καθημερινή ανακοίνωση μαζί με τα κρούσματα.

Είναι αδιανόητο πως η ΟΣΥ δεν έχει ευκολία να παράσχει τέτοια στοιχεία, καθώς αυτό θα σήμαινε διοικητική ανεπάρκεια και είναι σίγουρο πως οφείλεται σε πολιτική, άνωθεν, επιλογή.

Το να ρωτήσει κανείς πόσα δρομολόγια θα εκτελούνται μετά την ολοκλήρωση των εξαγγελιών, μάλλον θα ήταν ανόητο, παρά προφανές.

Οι εξελίξεις στην εξάπλωση της πανδημίας έχουν προλάβει το υπουργείο, που βλέποντας την αναγκαιότητα κρατικών δημόσιων δομών, όπως οι συγκοινωνίες, και μη μπορώντας να υλοποιήσει τα σχέδια των δανειστών, υποχρεώνεται σε αγώνα δρόμου εκόν άκον.

Φοβούμαι όμως πως θα έρθει και το τρίτο lock down και λογαριασμό δεν θα μπορεί να αποδώσει κανείς.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου