Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Μπάχαλο με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ - Μια τρύπα στο νερό το σχέδιο για τα φαινόμενα συνωστισμού

Σκηνές απείρου κάλλους με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που επιστρατεύτηκαν προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού.

Μέχρι τώρα παρά τις επίσημες εξαγγελίες ότι από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογούνταν σε οκτώ γραμμές ώστε σταδιακά έως το τέλος του μήνα το σύνολο των γραμμών που θα παραχωρούνταν να φτάσει τις εξήντα, μόλις τέσσερεις είναι οι γραμμές που εκτελούνται με οχήματα των ΚΤΕΛ με τη μία εκ των οποίων μάλιστα να μην ανήκει σε αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Η επίσπευση της εισόδου των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας φαίνεται ότι δεν έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να παραληφθούν τα οχήματα που είχαν παραγγελθεί γι΄ αυτό το σκοπό με αποτέλεσμα πολλά εκ των δρομολογίων που έχουν αναλάβει αυτή τη στιγμή να εκτελούνται με «δανεικά» λεωφορεία από ΚΤΕΛ της επαρχίας,

Φέρανε ότι λεωφορεία βρήκανε και από όπου τα βρήκανε. Συνολικά 10 λεωφορεία, 5 από την Τρίπολη και 5 από την Ηλεία και τα παρκάρανε με χαρακτηριστική προχειρότητα στο Ολυμπιακό στάδιο. Το δεύτερο βράδυ για λόγους ασφαλείας τα παρκάρανε σε κάποιο ξενοδοχείο στους πρόποδες της Πάρνηθας…

Οι οδηγοί ήρθαν στην Αθήνα από την Τρίπολη, τον Πύργο, τα Γρεβενά και άλλες πόλεις, δεν γνώριζαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν GPS για να εκτελέσουν το δρομολόγιο ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν οδηγίες από τους επιβάτες.

Τα λεωφορεία δεν διαθέτουν ούτε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων. Έτσι οι επιβάτες δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Και το ερώτημα είναι, αυτή τη σύμβαση γιατί δεν την έχει δει κανείς; Να ξέρουμε πόσα χρήματα μας κοστίζει, αν μας συμφέρει, ή αν τελικά μας συνέφερε αυτά που είναι στο αμαξοστάσιο να τα επισκευάζαμε.

Ένα γενικό μπάχαλο δηλαδή ή διαφορετικά μια τρύπα στο νερό τα νέα λεωφορεία... 

(Πάλι καλά που πρόλαβαν και τα έβαψαν στα χρώματα της ΟΣΥ)


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου