Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Καραμανλής: Στρατηγική μας η επένδυση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στο αμαξοστάσιο Ελληνικού βρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, για την παραλαβή των πρώτων από τους 25 συνολικά νέους, σύγχρονους συρμούς Τραμ, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε επίσης με τους επικεφαλής της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. το συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το Τραμ, θέτοντας ως προτεραιότητες για το αμέσως προσεχές διάστημα τον εκσυγχρονισμό του στόλου, την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, τις ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Τραμ στο Σύνταγμα και την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: 
«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να επενδύσουμε στο Τραμ. Ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης. 

Οι νέοι, σύγχρονοι συρμοί αναβαθμίζουν το δίκτυο και χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία, αισθητική, ασφάλεια, άνεση. Ευελπιστούμε πως το επιβατικό κοινό θα αγκαλιάσει τα νέα οχήματα και θα τα προσέξει ως περιουσιακό στοιχείο όλων μας.

Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα: Με την επέκτασή του προς Πειραιά, τον σχολαστικό έλεγχο για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα και την επέκταση του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, του αμαξοστασίου του Ελληνικού. Δουλεύουμε συστηματικά για να αναβαθμίσουμε ένα μέσο μεταφοράς που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη μας».

Από την μεριά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε: 
«Σήμερα υλοποιείται μια από τις πρώτες ενέργειες που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής για τους επόμενους μήνες, και αφορούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ. 

Έτσι, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από μια δεκαετία, όσον αφορά το προσωπικό αλλά και τα ΜΜΜ. 

Αυτή τη στιγμή, σπάει αυτός ο κύκλος και βεβαίως τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, η εικόνα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα έχει αλλάξει άρδην».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης επεσήμανε: 
«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο υλοποιείται με πόρους από το ΕΣΠΑ και αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι το ΕΣΠΑ είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. 

Ο Πειραιάς θα είναι εντελώς διαφορετικός την επόμενη ημέρα, τόσο με τα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται, όσο και με τα συγκοινωνιακά, καθώς μεγάλο μέρος του συγκοινωνιακού φορτίου θα εξυπηρετείται πλέον με το Τραμ».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε τα εξής: 
«Χαιρόμαστε που σήμερα τα χρήματα του ΠΕΠ Αττικής, πιάνουν τόπο. 

Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση των έργων και των συρμών του τραμ, προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώ, αποτελεί την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στο δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στον Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της πόλης.

Και δεν σταματάμε εδώ. Υπογράψαμε πρόσφατα την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης, ύψους 15 εκ. ευρώ για την επέκταση του αμαξοστασίου που βρισκόμαστε σήμερα, προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος, για τη στάθμευση των νέων συρμών. 

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ αποτελούν για εμάς προτεραιότητες, αδιαμφισβήτητες. 

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον αρμόδιο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, προς όφελος της Αττικής, των πολιτών και των υποδομών της». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου