Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΚΚΕ: Ερώτηση για να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου

Μέτρα για να δεσμευτεί η διοίκηση των ΚΤΕΛ Ζακύνθου ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις και ότι θα επιστρέψουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στη δουλειά τους ζητούν με Ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης. 

Με την Ερώτηση αναδεικνύουν και το γεγονός ότι υπεραστικά λεωφορεία εκτελούν αστική και τοπική συγκοινωνία κατά παράβαση των προδιαγραφών.

Αναλυτικά η Ερώτηση: 
«Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου από την πρώτη μέρα της εφαρμογής της ΠΝΠ τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Παρότι άνοιξαν τα σχολεία, τα σχολικά δρομολόγια, η αστική και τοπική συγκοινωνία εκτελούνταν κανονικά, η διοίκηση του ΚΤΕΛ αντί να επαναφέρει τους μόνιμους εργαζόμενους και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που εκτελούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, εκτελεί τα δρομολόγια αυτά με ιδιοκτήτες και λεωφορεία που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για αστικά και τοπικά δρομολόγια.

Επίσης μετέτρεψε τη σύμβαση σε εργαζόμενο με αλλαγή ειδικότητας και τον χρησιμοποιεί ως οδηγό λεωφορείου, έχει βάλει τους "ρεπατζήδες" να εκτελούν τα δρομολόγια αντί των τακτικών οδηγών και επιπλέον προσέλαβε καινούργιο οδηγό τη στιγμή που παραμένουν σε αναστολή εργασίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι οδηγοί των λεωφορείων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
  • Τι μέτρα θα λάβουν για να δεσμευτεί η διοίκηση των ΚΤΕΛ Ζακύνθου ότι δε θα προβεί σε απολύσεις και ότι θα επιστρέψουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στη δουλειά τους και θα ισχύσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κανονικά.
  • Πώς επιτρέπεται υπεραστικά λεωφορεία να εκτελούν αστική και τοπική συγκοινωνία κατά παράβαση των προδιαγραφών». 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου