Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αγωνιστικό ραντεβού από τα τουριστικά λεωφορεία της Ηλείας την Πέμπτη

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας με πρόεδρο τον Αλέξιο Τσαουσάκη, συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και το κύριο θέμα ήταν η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων το τελευταίο τετράμηνο καθώς και το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται.

Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της, υπογραμμίζει ανακοίνωση του Σωματείου του νομού.

Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τις τουριστικές μεταφορές στο μάτι του κυκλώνα. Το αποτέλεσμα ήταν το αντικείμενο εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου, που κυρίως είναι η διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, οι σχολικές εκδρομές και η μεταφορά εισερχόμενων τουριστών στη χώρα στα ξενοδοχεία τους και στους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, να πάψει ουσιαστικά να υπάρχει. 

Παράλληλα η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοίρασε ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους οδηγώντας τους μικρομεσαίους στον αφανισμό.

Με αυτά τα δεδομένα το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της κρίσης προχώρησε σε δυναμικές ενέργειες για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τις επιχειρήσεις μας και τόνωσης της αγοράς. 

 Ενημερώθηκαν επανειλημμένως για την κατάσταση όλοι οι αρμόδιοι φορείς (υπουργεία, περιφέρεια και οι βουλευτές του νομού). Αποδείχτηκε όμως πως η στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών δεν είναι στην ατζέντα τους, τονίζει η ανακοίνωση.

Τέλος όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου και τα μέλη του ΔΣ Ανυφαντή Μαρία, Βλαχόπουλος Χρήστος, Γαλανόπουλος Ανδρέας, Δημητρόπουλος Ανδρέας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 10 π.μ στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στο Πύργο. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου