Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Λονδίνο: Δέκα εργαζόμενοι των ΜΜΜ νεκροί από τον κορονοϊό - Εξακολουθούν να μην φοράνε μάσκα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι, οκτώ από τους οποίους ήταν οδηγοί λεωφορείων, πέθαναν τις τελευταίες ημέρες.

Δέκα οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου πέθαναν αφού προηγουμένων είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Οι οκτώ ήταν οδηγοί λεωφορείων, ο ένας εργαζόταν στην εταιρεία λειτουργίας συστήματος μέσων μαζικής μεταφοράς «Transport for London» και ο άλλος στο Μετρό.

«Βρίσκονται μέσα στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους», δήλωσε ο κ. Καν. «Μας θυμίζει πράγματι, ότι ένα από τα ηρωικά επαγγέλματα της πρώτης γραμμής είναι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν τα ΜΜΜ της χώρα;», συμπλήρωσε.

«Έχουμε 25.000 οδηγούς λεωφορείων, περισσότερους από 25.000 ανθρώπους που εργάζονται για τα ΜΜΜ του Λονδίνου, προσπαθώντας να κρατήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες σε λειτουργία για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται για να πάνε από το σπίτι στην εργασία και ξανά στο σπίτι τους».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου δεν διαθέτουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE), όπως μάσκες και γάντια, από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, θεωρούν ότι δεν τους είναι απαραίτητα.

Σημείωσε, μάλιστα ότι, σχεδόν το 90% των λεωφορείων εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά τα κρούσματα ρεκόρ στον κλάδο τις τελευταίες εβδομάδες. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου