Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Όχι άλλο κάρβουνο για τον ΟΑΣΘ κύριε Μητσοτάκη... Έρχεται ο Οδοντωτός

Στην προσπάθεια του να υποδυθεί πάλι κάποιον άλλον, ταλαντούχο επίσης όπως ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος, χάνεται το μέτρο της αισθητικής. 

Πολύ περισσότερο όμως από την άνιση σύγκριση με τους ικανούς και τους αυτοδημιούργητους (χάνει από χέρι λόγω έλλειψης βιωματικών εμπειριών) ο πρωθυπουργός γελοιοποιείται πολιτικά με τα ανείπωτα ψέματα που τον κατατρέχουν.

Πάμε λοιπόν στην εικόνα που υπάρχει σήμερα στον ΟΑΣΘ. Με την νέα διοίκηση που κατάφερε να βγάλει τους πολίτες στον δρόμο αλλά και από τα ρούχα τους, με τις επαναλαμβανόμενες δικαιολογίες και το μόνιμο και κακοφορμισμένο τσιτάτο πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πεφωτισμένη νέα ηγεσία του ΟΑΣΘ και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ο 4ος, μέχρι σήμερα έχουν επιτύχει τα εξής:

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα στην Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνούν τα 200 στην καλύτερη περίπτωση. Υπάρχουν και ημέρες που μετά βίας επιτυγχάνεται η κυκλοφορία 150 λεωφορείων. Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς ανεπάρκειας δεν χρειάζεται περιγραφή. Είναι η καθημερινότητα της νέας μας κανονικότητας.

Σε κατάσταση διάλυσης και σχεδόν μη λειτουργίας είναι τα συνεργεία του Οργανισμού που σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

Και πως να λειτουργήσουν τα συνεργεία όταν οι περισσότεροι από τους προμηθευτές του ΟΑΣΘ παραμένουν απλήρωτοι.

Αν αναρωτηθείτε: Μα γιατί; Μήπως η προηγούμενη κακή διοίκηση και κυβέρνηση άφησε τον ΟΑΣΘ ξεκρέμαστο;

Η Απάντηση είναι ΌΧΙ. Υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένος στόχος που οδηγεί στην απαξίωση του ΟΑΣΘ έτσι ώστε να τεκμηριωθεί η αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου για να μπει σε ανεμπόδιστη εφαρμογή η μεγάλη «Μπίζνα» με τα ΚΤΕΛ.

Η «Μπίζνα» για την οποία το Ελεγκτικό συνέδριο γύρισε πίσω την σύμβαση ανάθεσης ζητώντας εξηγήσεις και στοιχεία που να δικαιολογούν την απευθείας ανάθεση του ¼ του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Συμπτωματικά μαθαίνουμε ότι αρκετοί από τους προνομιούχους μέχρι το 2015 Μετόχους του ΟΑΣΘ προετοιμάζονται να μπούνε επιχειρηματικά στα ΚΤΕΛ. Εντελώς συμπτωματικά... Μην πάει στο κακό το μυαλό σας.

Την ίδια ώρα που το ελεγκτικό συνέδριο ζητά στοιχεία και εξηγήσεις, με χαρτί και μολύβι ο κάθε επιβάτης μπορεί να συγκρίνει τα κόστη και την σχέση τους με την Λογική. Η απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ κοστίζουν 22 εκατομμύρια ευρώ. 

Με το επιχείρημα ότι η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί στο μισό (γιατί άραγε) και πως με τον νέο αδιάβλητο και διαφανή!!! Διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο Καραμανλής ο 4ος τα νέα λεωφορεία θα λύσουν το πρόβλημα. 

Αυτό που δεν λένε είναι ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η παραμικρή διαδικασία για αυτόν τον διαγωνισμό. Αν ξεκινήσει τον Μάρτιο, αν λέμε, το πρώτο νέο λεωφορείο θα κάνει την εμφάνιση του σε περίπου 22 μήνες.

Μέχρι τότε; Στην υγεία των κορόιδων. Μήπως και όταν έλλειπαν 45 εκατομμύρια από το ταμείο του ΟΑΣΘ όταν μπήκαν οι εκκαθαριστές και η Διοίκηση Παππά, ίδρωσε το αυτί των νόμιμων ιδιοκτητών αυτής της χώρας; 

Τα χρήματα που είχαν κάνει φτερά ακόμη αναζητούνται και μάλλον η δικαιοσύνη θα κληθεί για μία ακόμη φορά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, οι περίπου 90 πολιτικού ρεβανσισμού μετακινήσεις προσωπικού και στελεχών με προφορικές εντολές. Για αυτή την διαδικασία βρίσκουν και χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν οι εκλεκτοί του Κώστα Καραμανλή του 4ου.

Για να πούνε την αλήθεια στον κόσμο και πολύ περισσότερο να συμβάλλουν σε ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις, ούτε λόγος να γίνεται.

Συσκέψεις, επικοινωνία, προπαγάνδα, αναθέματα, πολιτικός ρεβανσισμός, αδιαφορία, κυνισμός, ανικανότητα και αδιαφάνεια. 

Όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη δεν είναι «όχι άλλο κάρβουνο...» Ο ΟΑΣΘ της κυβέρνησης σας είναι από μόνος του το μεγαλύτερο Λιγνιτικό Εργοστάσιο της χώρας.

* Ο Χρήστος Γιαννούλης: Δημοσιογράφος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου