Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα Αστικά

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών Βέροιας μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ & ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης.

Αναφέρθηκε στην κίνηση των μετόχων των Αστικών να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο, ένα έργο που «κυνηγούνε» εδώ και αρκετό καιρό.

«Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να αγοράσουμε εκτός ζωνών ένα οικόπεδο σε καλή τιμή, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της επένδυσης. Βρίσκεται στον δρόμο για την Πατρίδα, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο του Λαζού.

Η χρηματοδότηση κατά τα 2/3 περίπου θα γίνει με ίδια κεφάλαια των Αστικών μετά από οικονομίες ετών και τραπεζικό δανεισμό, ενώ το 1/3 περίπου από επιχορήγηση του Υπουργείου Μεταφορών μετά από έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μας δίνει την δυνατότητα να ενταχθούμε, καταθέτοντας τις σχετικές μελέτες που έχουμε ήδη εκπονήσει για το έργο», ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Στο νέο αμαξοστάσιο προβλέπεται εκτός από χώρους στάθμευσης και αποθήκευσης υλικών να δημιουργηθεί συνεργείο, σταθμός προμήθειας πετρελαίου και πλυντήριο, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη φροντίδα και κάλυψη για τα οχήματα. 

Ο πρόεδρος των Αστικών αναφέρθηκε στην λειτουργική αναβάθμιση των οχημάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών με την δημιουργία ενός τέτοιου σύγχρονου αμαξοστασίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό και το κέντρο της πόλης, αφού τα αστικά θα είναι εκεί σταθμευμένα και θα έρχονται στην πόλη μόνο για να κάνουν το δρομολόγιο τους.

Αναφορικά με την πρόοδο του έργου και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του είπε: «Αυτή την στιγμή έχουμε ολοκληρώσει την διαμόρφωση του χώρου και την περίφραξή του και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή των κτιρίων και στην τοποθέτηση των συστημάτων για τα καύσιμα. Αν μας καταβληθεί η επιχορήγηση από το υπουργείο, υπολογίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ολοκληρωμένο το έργο και έτοιμο να λειτουργήσει».

Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα Αστικά 
Ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας αναφέρθηκε και στην Κοινοτική Οδηγία που επιβάλλει στην Ελλάδα την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων με νεότερης τεχνολογίας και φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα είπε: «Θα πρέπει μέχρι το 2025 η Ελλάδα να αντικαταστήσει τον στόλο των οχημάτων της που κινούνται με πετρέλαιο σε ποσοστό 30% και να γίνουν ηλεκτροκίνητα, ενώ σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία μέχρι το 2030 το ποσοστό θα πρέπει να είναι στο 60%.

Επομένως η πολιτεία θα στραφεί λογικά προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που είναι και πιο ρυπογόνα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την αλλαγή.

Είναι στην σκέψη μας η αντικατάσταση των αστικών με ηλεκτροκίνητα, ωστόσο η τεχνολογία και τα μοντέλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν είναι εξελιγμένα και δεν θα εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές μας ανάγκες, αφού θα μπορούσε να μας «μείνει» λόγω φόρτισης ένα ηλεκτροκίνητο αστικό στην μέση της Μητροπόλεως. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου