Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Αποσύρθηκαν περί τα 300 νέα βαγόνια του μετρό (subway) στη Νέα Υόρκη

Σχεδόν 300 νέα βαγόνια του μετρό (subway) στην πόλη της Νέας Υόρκης αποσύρθηκαν, λόγω ανησυχιών ότι οι πόρτες θα μπορούσαν να ανοίγουν ανάμεσα σε δύο σταθμούς ενώ τα τρένα θα ήταν εν κινήσει, όπως ανέφερε το «ΑΡ» επικαλούμενο την εφημερίδα «New York Times».

Τα 298 βαγόνια από τις γραμμές A, C, J and Z υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν βαγόνια που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Απομακρύνθηκαν μετά από δύο πρόσφατα ατυχήματα που έδειξαν το πρόβλημα, σύμφωνα με τη «ΝΥΤ», επικαλούμενη μαρτυρίες.

Η αρχή Metropolitan Transportation Authority δεν ανέφερε ποια ειδικότερα ατυχήματα έδειξαν τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόσυρση των βαγονιών, ωστόσο είπε ότι δεν τραυματίσθηκαν επιβάτες.

Τα νέα βαγόνια, γνωστά ως «R-179», αγοράστηκαν έναντι $600 εκατ. με συμβόλαιο μεταξύ ΑΜΤ και του καναδέζικου κατασκευαστή Bombardier.

«Όπως τεκμηριώνεται, το MTA έχει εντοπίσει επανειλημμένα ζητήματα με την απόδοση της Bombardier και θεωρεί ότι αυτή η τελευταία εξέλιξη είναι απαράδεκτη», ανέφερε ο Andy Byford, πρόεδρος της New York City Transit Authority, στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Σκοπεύουμε να καταστήσουμε την εταιρεία πλήρως υπεύθυνη».

Μία εκπρόσωπος Τύπου του κατασκευαστή Bombardier ανέφερε στην «ΝΥΤ» ότι ο έλεγχος που έκανε η ίδια η εταιρεία στα βαγόνια έδειξε ότι οι πόρτες δεν είχαν σχεδιαστεί σωστά από τον κινέζικο προμηθευτή «Nanjing Kangni Mechanical & Electrical».

«Τώρα επιθεωρούμε όλα τα βαγόνια ‘R-179’ και όπου χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές για να βεβαιωθούμε για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία των θυρών για ολόκληρο το στόλο» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΜΤΑ.

Μία εταιρεία εκτός της ΜΤΑ προσελήφθη για να ελέγξει τα προβληματικά βαγόνια.

Το 2017, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο είχε κηρύξει κατάσταση ανάγκης για το προβληματικό δημόσιο σύστημα μεταφορών προκειμένου να επισπεύσει τις βελτιώσεις για τον συνολικό στόλο της πόλης από 6.700 βαγόνια.

Οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι και τα προαστικά τρένα της πόλης υποφέρουν από τη μάστιγα των καθυστερήσεων και την αναξιόπιστη εξυπηρέτηση. 

Τότε ο Κουόμο είχε δηλώσει ότι η κατάσταση του συστήματος μετρό «είναι εντελώς απαράδεκτη», επικρίνοντας δεκαετίες υποεπενδύσεων, αναβαλλόμενης συντήρησης, ενώ αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των επιβατών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου