Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Σπανός: Σε 4 μήνες θα ενισχυθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Την ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ με 170 λεωφορεία τους επόμενους 4 μήνες, ανήγγειλε o διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός.

Μιλώντας στον Focus Fm 103,6, ο κ. Σπανός υποσχέθηκε, ότι από τις διαπραγματεύσεις Υπουργείου με τα ΚΤΕΛ και τη σύμβαση, που θα υπογραφεί, «σε 2-4 μήνες από σήμερα θα έχουμε ανάληψη μεταφορικού έργου -για το οποίο ο ΟΑΣΘ σήμερα διαθέτει 60/70 λεωφορεία- από τα ΚΤΕΛ. Αυτά τα 60/70 λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ θα τα διαθέσει στο μητροπολιτικό κέντρο».

Επίσης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, «Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα προμήθειας λεωφορείων με τη μέθοδο leasing. Στο επόμενο 4μηνο θα έχουμε 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία, ηλικίας έως 10 ετών, τουλάχιστον προδιαγραφών euro 5».

Ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων του ΟΑΣΘ, ο κ. Σπανός αποκάλυψε, ότι «από το 2017 μέχρι σήμερα, λόγω της κουλτούρας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αλλά και της μείωσης των λεωφορείων, που κινούνται στην πόλη, ο ΟΑΣΘ έχει μείωση εσόδων της τάξης του 40%».

Νομοθετικά η λειτουργία του ΟΑΣΘ με τη σημερινή του μορφή έληγε στο τέλος του έτους, όπως τόνισε όμως ο κ.Σπανός, το σχήμα πήρε παράταση για 3 ακόμη χρόνια, δλδ μέχρι το τέλος του 2022, «δίνοντας άνετο περιθώριο προγραμματισμού και ανάπτυξης δυνατοτήτων, που είχαν μείνει αναξιοποίητες». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου