Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Η Volvo βγάζει 157 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Σουηδίας

Μέσα στο 2020 η πόλη του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία θα διαθέτει 157 ηλεκτρικά λεωφορεία με 80% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα.

Η Volvo έλαβε παραγγελία για 157 ηλεκτρικά λεωφορεία 7900 Electric Articulated από την εταιρεία Transdev, η οποία είναι φορέας μέσων μαζικής μεταφοράς που δραστηριοποιείται σε 20 χώρες, με σκοπό τη χρήση τους στο Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία 7900 EA τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 200kW, ικανά να δώσουν κίνηση στο λεωφορείο ακόμα και σε απότομη κλίση 20 μοιρών όταν αυτό είναι γεμάτο με επιβάτες.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 150 επιβατών, με τις εταιρείες που θα τα παραγγείλουν να έχουν την επιλογή ανάμεσα σε μήκος 18 ή 18.7 μέτρων αλλά και επιλογή μπαταρίας μέχρι τις 396kWh

Τα νέα λεωφορεία της Volvo έχουν δυνατότητα φόρτισης μέσω σταθμών ταχείας φόρτισης ή μέσω καλωδίου, με την Transdev να τα φορτίζει στο Γκέτεμποργκ μέσω ταχυφορτιστών που υποστηρίζουν το πρότυπο OppCharge.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών λεωφορείων της Volvo έχει να κάνει με την κατανάλωση, μιας και αυτή θα είναι μειωμένη κατά 80% σε σχέση με την κατανάλωση των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων, κάτι που σημαίνει θα εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και θα παράγουν λιγότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία τους.

Τέλος, χαρακτηριστική είναι και η αύξηση των ηλεκτρικών λεωφορείων σε παγκόσμια κλίμακα, με την Transdev να έχει σαν στόχο τα 1500 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους παγκοσμίως μέχρι το 2024. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου