Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Συμφωνία SIA-Unicocampania για την εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στα MMM της Νάπολης

Χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα της SIA, πολίτες και τουρίστες θα μπορούν να πληρώνουν τα εισιτήρια τους απευθείας στα τερματικά που θα είναι εγκατεστημένα στους σταθμούς του μετρό, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στα τελεφερίκ και στις στάσεις των λεωφορείων

Ο κλάδος των δημόσιων μεταφορών αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση. Χάρη στην συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της SIA και της Κοινοπραξίας Unicocampania, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα ξεκινήσουν δοκιμές στην Νάπολη, στο Σαλέρμο, στο Αβελλίνο και στις αντίστοιχες επαρχίες τους, για την εφαρμογή πληρωμών εισιτηρίων στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς με την χρήση ανέπαφων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Πρόκειται για μια επαναστατική συμφωνία, η οποία μόλις εφαρμοστεί πλήρως, θα επιτρέπει σε πολίτες και τουρίστες που επισκέπτονται την περιφέρεια της Καμπανίας να πληρώνουν τα εισιτήρια τους απευθείας στα τερματικά που θα είναι εγκατεστημένα στους σταθμούς του μετρό, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στα τελεφερίκ και στις στάσεις των λεωφορείων κάνοντας χρήση καρτών με τεχνολογία NFC, έξυπνων τηλεφώνων και wearables, με απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

Η καινοτόμος υπηρεσία βασίζεται στην τεχνολογική υποδομή της SIA, η οποία συνδέει όλα τα τερματικά υποδοχής καρτών του δικτύου συγκοινωνιών της Καμπανίας, με το σύστημα πληρωμών και υπολογισμού κομίστρων της περιφέρειας.

Τα προηγμένα αυτά χαρακτηριστικά, τα οποία υποστηρίζουν την ανάπτυξη της ευφυούς κινητικότητας (smart mobility), επιτρέπουν την διαχείριση, τον έλεγχο και την λογιστική καταγραφή των συναλλαγών, ενώ παράλληλα οι χρήστες θα επωφεληθούν από την βέλτιστη δυνατή τιμή κομίστρου ανάλογα με τον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται.

Επιπλέον, χάρη στην υποδομή της SIA, οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα όπως θα χρησιμοποιούσαν το ετήσιο πάσο διαδρομών - μια καινοτομία, μέσω της οποίας οι χρήστες που προμηθεύονται το πάσο τους κάνοντας χρήση ανέπαφης πιστωτικής κάρτας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα προκειμένου να μετακινούνται στο δίκτυο συγκοινωνιών της περιφέρειας της Καμπανίας.

«Η Κοινοπραξία της Unicocampania υπήρξε, ήδη από την ίδρυσή της, πρωτοπόρος στην τιμολογιακή ενοποίηση, πραγματοποιώντας ένα από τα πιο σύνθετα μοντέλα από άποψη αριθμού εμπλεκόμενων παραγόντων και εδαφικής επέκτασης» - υπογραμμίζει ο κ. Gaetano Ratto, Πρόεδρος της Unicocampania. 

«Αυτό το πνεύμα πρωτοπορίας παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα και η Κοινοπραξία προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, αυτή της τεχνολογίας EMV, σε ένα πλαίσιο που με τα χρόνια έχει γίνει όλο και πιο περίπλοκο δεδομένου ότι, παράλληλα με την ενοποιημένη τιμολόγηση, σήμερα η Κοινοπραξία διαχειρίζεται επίσης ένα μεγάλο μέρος παρόμοιων εφαρμογών μεμονωμένων εταιρειών. 

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των επενδύσεων που κάνει η Περιφέρεια της Καμπανίας προς την κατεύθυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης, να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία των επιτευγμάτων της Unicocampania».

«Χάρη στην τεχνολογία της SIA, η Καμπανία θα είναι η πρώτη περιοχή στην Ιταλία που θα υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακών πληρωμών στον τομέα των δημόσιων μέσων μεταφοράς. 

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό, διότι αυτή η πρωτοβουλία επιβεβαιώνει περαιτέρω τη συμβολή μας στην πορεία της καινοτομίας που ακολουθεί η χώρα μας και μέσω της οποίας θα προκύψει σημαντική επιτάχυνση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σύντομα, η Νάπολη και όλοι οι άλλοι βασικοί δήμοι της Καμπανίας θα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων πόλεων - όπως το Μιλάνο, η Βενετία και η Ρώμη - οι οποίες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας για την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων εισιτηρίων. 

Πλέον οι ηλεκτρονικές πληρωμές καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο μέρος στην καθημερινότητα των πολιτών και καθίστανται ως η συνήθης εναλλακτική λύση για τα μετρητά», δήλωσε ο κ. Eugenio Tornaghi, Διευθυντής Marketing & Sales στη SIA. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου