Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Είκοσι λεπτά -και ένα χαλασμένο λεωφορείο- αρκούν για να έρθει το χάος στην Αθήνα

Συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε έναν συγκεκριμένο και κάπως προβληματικό δρόμο των Αθηνών, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια - θα μπορούσε όμως να συμβεί οπουδήποτε στην πρωτεύουσα. 

Άλλωστε οι παράμετροι της εξίσωσης είναι σταθερές: παράνομη στάθμευση και βεβαίως ένας απαρχαιωμένος στόλος αστικών λεωφορείων, που παθαίνουν όλο και πιο συχνά βλάβες και ακινητοποιούνται. 

Ήταν γύρω στις 10:30, όταν ένα αστικό λεωφορείο «παρέλυσε» έξω από το παλαιό κτίριο του ΔΟΛ στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου, προκαλώντας κομφούζιο, εκνευρισμό και κυκλοφοριακή συμφόρηση μέχρι του Ζωγράφου. 

Σε πρώτη φάση ο οδηγός προσπάθησε να κάνει στο πλάι αλλά μάταια, το εμπόδιο του παράνομου παρκαρίσματος απεδείχθη ανυπέρβλητο. Ο δρόμος κανονικά έχει δύο λωρίδες, αλλά η μία είναι σταθερά κατειλημμένη από αυτοκίνητα. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, το πρόβλημα είχε κλιμακωθεί με τους εκθετικούς ρυθμούς της πρωινής κίνησης. Τα λεωφορεία που ακολουθούσαν τράβηξαν επίσης χειρόφρενο και οι οδηγοί των άλλων ακινητοποιημένων οχημάτων άρχισαν ένας ένας να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους - άλλοι για να βοηθήσουν, άλλοι για να διαμαρτυρηθούν. 

Ο δρόμος γέμισε «μηχανικούς» και «παρκαδόρους». 
Κάποιοι μάλιστα τα έβαλαν με τον οδηγό του λεωφορείου, δίχως να γνωρίζουν προφανώς ότι το όχημα που οδηγεί είναι απαρχαιωμένο και πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθεί από καινούργιο. 

Λίγο πριν η κατάσταση ξεφύγει -καθώς το μποτιλιάρισμα είχε μήκος χιλιομέτρων- με όχημα και άλλα λεωφορεία να παραμένουν ακινητοποιημένα για ώρα, έφτασε η Τροχαία και με ένα ρυμουλκό βαρέων οχημάτων κατάφερε να απομακρύνει επιτυχώς το λεωφορείο. 

«Το όλο πράγμα πρέπει να κράτησε 25 λεπτά. Φωνές, εκνευρισμός, βρισιές. Τόσα λεπτά τελικά φτάνουν και περισσεύουν για να έρθει το χάος στην πόλη», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. 

Ένα είναι το σίγουρο: εάν δεν αλλάξουν οι παράγοντες της εξίσωσης το αποτέλεσμα θα είναι μονίμως το ίδιο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου