Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Βρέθηκαν οι δράστες επιθέσεων σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στην εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων επίθεσης σε βάρος λεωφορείων του ΟΑΣΘ και επιβατών σε αυτά, που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους κατάφερε να φτάσει η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σχετική έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, για το πρώτο περιστατικό (Νοέμβριος 2018) ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός ενώ για τη δεύτερη περίπτωση, πλέον του 23χρονου, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα (3 ημεδαποί - 1 αλλοδαπός), ηλικίας από 16 έως 19 ετών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2019, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού ως ομάδα με διακριτούς ρόλους, μερικοί εξ’αυτών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με ξύλινα αντικείμενα και πέτρες σε λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ. το οποίο βρισκόταν σταματημένο σε στάση στο κέντρο της πόλης προκειμένου να πραγματοποιήσει επιβίβαση - αποβίβαση επιβατών.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω επίθεσης ήταν εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν στο λεωφορείο ο ελαφρύς τραυματισμός 2 ημεδαπών επιβατών του λεωφορείου.

Ηγετικό ρόλο στην προαναφερόμενη επίθεση είχε ο 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2018 στην περιοχή της Χαριλάου, ως μέλος ομάδας συμμετείχε σε μία ακόμη επίθεση σε βάρος λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ. που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός επιβάτη και φθορές στο λεωφορείο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου