Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκρίθηκε ο διορισμός Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τον διορισμό του Ν. Ταχιάου τάχθηκαν 10 βουλευτές της ΝΔ.  Αντίθετα 5 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση καταψήφισαν και τρεις βουλευτές, από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, δήλωσαν «παρών». 

Η υποψηφιότητα του Ν. Κουρέτα έλαβε 10 θετικούς ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και 8 «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Mε παρελθόν υπέρ της απόσπασης των αρχαίων του μετρό, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Ν. Ταχιάος, κατά την προεκλογική περίοδο κυρίως των δημοτικών εκλογών είχε συγκρουστεί ανοιχτά και με ακραίες εκφράσεις με τον τ. πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο αλλά και με υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου για το θέμα του μετρό.

Η έγκριση των διορισμών έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του Κ. Μητσοτάκη ότι εγκαταλείπεται η λύση της κατασκευής του σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης Βενιζέλου με την παραμονή των αρχαιοτήτων στη θέση όπου βρέθηκαν και πως θα γίνει απόσπαση και επανατοποθέτησή τους. Μία απόφαση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

ΠΗΓΗ: avgi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου