Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτη μέρα με 94 παραβάσεις στα σχολικά λεωφορεία

Σε 465 τροχονομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 94 παραβάσεις. 

Οι 58 ήταν σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, από 5 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, από 3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας και φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη φαρμακείου, ενώ 18 ήταν οι λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της ΕΛΑΣ στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:
  • Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
  • Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

Ενισχύονται οι έλεγχοι 
«Ενισχύουμε τα κλιμάκια ελέγχου με στόχο να διασφαλίσουμε σε απόλυτο βαθμό την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά τη σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχου σχολικών λεωφορείων, στην οποία προχώρησαν οι υπηρεσίες με απόφασή του.

Είναι καθήκον μας να μεριμνήσουμε, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, ότι θα τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές για να μετακινούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια και «θα συνεχίσουμε με πολλές παρεμβάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Μεταφορών να ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου