Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ταχιάος: Στόχος ο Απρίλιος 2023 για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Κουρέτα. 

Επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και στη συνέχεια θα μεταβούν σε σταθμούς της βασικής γραμμής και της γραμμής Καλαμαριάς.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Ταχιάος τόνισε «επισκεπτόμαστε διάφορα σημεία στα οποία εκτελείται έργο στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να επισκεφθούμε όλους τους σταθμούς. Βλέπουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Σημασία έχει η επιτάχυνση του έργου έτσι ώστε να πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Η βασική γραμμή δεν πρόκειται να είναι έτοιμη με ή χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου μέχρι το 2022. Αυτό πρέπει να εντελώς ξεκάθαρο». 

«Στόχος μας είναι τον Απρίλιο του 2023 να παραδοθεί το μετρό ολοκληρωμένο για εμπορική λειτουργία μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου» επεσήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Οι στόχοι της νέας διοίκησης 
Στόχος της νέας διοίκησης είναι η επιτάχυνση εργασιών για να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Η δοκιμαστική λειτουργία δεν έχει ξεκινήσει. 

«Από Ανάληψη μέχρι εδώ δεν έχουν τελειώσει σιδηροδρομικές γραμμές. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δοκιμαστική λειτουργία του έργου κάτι που απομακρύνει και την εμπορική λειτουργία. Επίσης δεν έχει μπει η επιδομή από την Αγίας Σοφίας μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Είναι πολλά στοιχεία που μετακινούν το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι επιλογή που συνδέεται με τη Βενιζέλου».

Σχετικά με το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας και την συζήτηση που έχει ξεκινήσει ο κ. Ταχιάος σχολίασε πως «η δουλειά μας είναι να κάνουμε μετρό όχι βαφτίσια».

Αναφορικά με το σταθμό Βενιζέλου του μετρό υπογράμμισε πως «είναι νωρίς να μιλήσουμε για Βενιζέλου. Θα μιλήσουμε πολύ σύντομα όμως. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η σκυροδέτηση της πλάκας της Εγνατίας στο κομμάτι της νότιας πλευράς».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι «είμαστε σε διαρκή συντονισμό με όλο το προσωπικό της Αττικό Μετρό για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του με το στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου