Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Google Maps: ζωντανή ενημέρωση για καθυστερήσεις στα λεωφορεία και προβλέψεις συνωστισμού

Δύο νέα -χρήσιμα- χαρακτηριστικά προσθέτει η υπηρεσία Google Maps, με στόχο να προσφέρει στο χρήστη καλύτερο προγραμματισμό των διαδρομών του και περισσότερη άνεση.

Ειδικότερα, το Google Maps ξεκινάει να παρέχει live ενημέρωση για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων σε σημεία που δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα συγκοινωνιών. 

Οι πληροφορίες παρέχονται σε live συνθήκες κυκλοφορίας, στη διαδρομή που ενδιαφέρει τον χρήστη, με επισήμανση πάνω στο χάρτη για τα σημεία στα οποία σημειώνονται οι καθυστερήσεις.

Επιπρόσθετα, η αναβάθμιση του Google Maps φέρνει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό, παρουσιάζοντας προβλέψεις συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μπορούν οι χρήστες να γνωρίζουν πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό που θα χρησιμοποιήσουν, με βάση προηγούμενες διαδρομές.

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στο Google Maps σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, τόσο στην Android όσο και στην iOS εφαρμογή της υπηρεσίας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου