Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο για το νέο Τερματικό Σταθμό ΚΤΕΛ της Πάτρας στους Μύλους

Ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για την μετατροπή των εγκαταστάσεων των Μύλων Αγίου Γεωργίου σε έναν σύγχρονο Τερματικό ΚΤΕΛ, στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανάδοχος έχει ήδη ξεκινήσει κάποιες πρώτες εργασίες και κρίσιμος παράγοντας είναι να ολοκληρώσει το έργο, μέσα στον συμβατικό χρόνο των 18 μηνών. 

Στόχος είναι ο νέος Τερματικός Σταθμός να είναι έτοιμος μέχρι τα τέλη του 2020. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 9,3 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,5 εκατ. ευρώ).

Σημαντικό στοιχείο του νέου σταθμού είναι η γειτνίαση με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Διονυσίου που με την ανακατασκευή αλλά και την έλευση του ηλεκτρικού τρένου στην Πάτρα θα δημιουργήσει στην περιοχή ένα μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο αποτελούμενο από τρένα, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία αλλά και την ακτοπλοϊα καλύπτωντας όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού της 3ης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά από τη σημερινή θέση του Τερματικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη και Όθωνος Αμαλίας κατά 200 μέτρα στις εγκαταστάσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Σύμφωνα με παράγοντες του ΚΤΕΛ Αχαΐας, σκοπός είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ. 

Να σημειώσουμε ότι ο υφιστάμενος σταθμός έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1975 και θεωρείται ξεπερασμένος.

Στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου πέρα από τις απαραίτητες υποδομές για τα υπεραστικά λεωφορεία, θα υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι - εμπορικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου ενώ η αποσφράγιση έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 2018. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου