Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ηλεκτρικό, διώροφο λεωφορείο από τη Hyundai

Ο κορεατικός όμιλος, σήμερα παρουσίασε στην Κορέα το πρώτο της ηλεκτρικό, διώροφο λεωφορείο, μια ενέργεια που αποτελεί μέρος του προγράμματος της εταιρείας ώστε να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η εξέλιξη του διώροφου, ηλεκτρικού λεωφορείου, πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους 18 μήνες. Το λεωφορείο έχει μήκος 12,990 μ. και ύψος 3,995. Διαθέτει 70 θέσεις, 11 στο πρώτο επίπεδο και 59 στο δεύτερο, ράμπα για άτομα με αναπηρίες κ.ά.

Το λεωφορείο εφοδιάζεται με μπαταρία 384 kWh, που χαρίζει αυτονομία έως 300 χλμ., ενώ για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται 72 λεπτά. 

Μπροστά βρίσκεται τοποθετημένο ηλεκτρικό μοτέρ 240kW, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει ένα ακόμη μοτέρ, ώστε να μην χάνεται ενέργεια. Επίσης, υπάρχει και πίσω σύστημα διεύθυνσης, που μαζί με το σύστημα διεύθυνσης μπροστά, βελτιώνει τις επιδόσεις διεύθυνσης του οχήματος.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας, εφοδιάζεται με Vehicle Dynamic Control (VDC), που βοηθά τον οδηγό να διατηρεί την ευστάθεια του οχήματος, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) με μπροστά κάμερα ώστε να αποφεύγει τις συγκρούσεις, σταματώντας αυτόματα και Lane Keeping Assist (LKA), για τη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας... 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου