Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αναβαθμίζονται οι αστικές συγκοινωνίες στη Ρόδο, με τα τέσσερα νέα λεωφορεία που παρέλαβε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:
Διαθέσιμη σε ηλεκτρονικές συσκευές και στις στάσεις, η νέα εφαρμογή «RHODES PUBLIC TRANSPORT» πολυδιάστατης πληροφόρησης των συγκοινωνιών στο νησί.
Τέσσερα νέα λεωφορεία αστικού τύπου τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και κόστους συντήρησης, υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής και εργονομίας, ιδιαίτερης ευελιξίας, που μεταφέρουν ξεχωριστά 100 επιβάτες, εκ των οποίων οι 30 καθήμενοι, παρέλαβαν σήμερα παρουσία του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρης Παρασκευάς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μανόλης Κοντουδάκης.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της ΔΕΣ ΡΟΔΑ με προϋπολογισμό 131.200 ευρώ και η προμήθεια έγινε με τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με πλειοψηφούσα εταιρία την «Hellas Bus O.E».


Κύριο χαρακτηριστικό των νέων λεωφορείων είναι το χαμηλό δάπεδο και ύψος εισόδου (μόλις 27cm), χωρίς την ύπαρξη σκαλοπατιών, το οποίο προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα στους επιβάτες (κυρίως στους ηλικιωμένους) και σε ένα αμαξίδιο ΑΜΕΑ.
Λόγω των μεγάλων επιφανειών των παραθύρων και της υψηλής οροφής στον εσωτερικό του χώρο, εξασφαλίζεται ευρεία ορατότητα και πανοραμική θέα στον οδηγό και στους επιβάτες, ενώ διαθέτει 4 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο βοηθούν στην εμπροσθοπορεία και οπισθοπορεία του λεωφορείου και οι άλλες δύο την καμπίνα και την θήρα εισόδου- εξόδου των επιβατών.
Ο θάλαμος των επιβατών διαθέτει υψηλής απόδοσης συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού για τον χώρο του οδηγού και των επιβατών, καθώς και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα δύο διαβαθμίσεων (ημέρας και νύκτας).


Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος Ευ–Κίνηση, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα προμηθευτεί εντός του επόμενου μήνα δύο (2) ακόμη μικρά λεωφορεία αστικού τύπου, χωρητικότητας 22 ατόμων που θα εξυπηρετούν τις μετακινήσεις εντός της πόλης. Διαθέτουν εσωτερικές οθόνες για να παρέχουν πληροφόρηση στο επιβατικό κοινό.
Παράλληλα, με την προμήθεια των έξι (6) νέων λεωφορείων, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία η νέα εφαρμογή RHODES PUBLIC TRANSPORT, που παρέχει πληροφορίες μέσω κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ, σε πραγματικό χρόνο (real time) της κίνησης των λεωφορείων στους δρόμους του νησιού και την άφιξη και αναχώρηση στο σύνολο των στάσεων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη παροχή πληροφοριών θα είναι διαθέσιμη και στις εβδομήντα οκτώ (78) «έξυπνες» στάσεις που έχει τοποθετήσει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά μήκος των διαδρομών της.


Με τον νέο στόλο, τις έξυπνες εφαρμογές στα κινητά και τις στάσεις, η μετακίνηση γίνεται ασφαλέστερη, ταχύτερη και με σύγχρονες προδιαγραφές.

Τέλος τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση πρόσληψης προσωπικού είκοσι τριών (23) ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των αναγκών, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου