Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Πώς τα κινητά τηλέφωνα πολιτών θα αλλάζουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Ρύθμιση δρομολογίων του ΟΑΣΘ μέσω συστήματος που θα εντοπίζει τη συσσώρευση κινητών τηλεφώνων σε στάσεις, ανακοίνωσε πως μελετούν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης στη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα και η διοίκηση του ΟΑΣΘ στηρίζει πως χρειάζονται ανακατανομή τα δρομολόγια των λεωφορείων, ώστε σε περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια από τα ήδη υπάρχοντα. 

Ωστόσο αυτό, υποστηρίζουν, πρέπει να γίνει και με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης. Σήμερα υπάρχει μια αντίφαση, καθώς σε πολλές στάσεις πολίτες περιμένουν για πάνω από μισή ώρα το λεωφορείο, ενώ άλλες γραμμές να είναι ενισχυμένες και να υπάρχουν συνεχώς δρομολόγια.

«Μελετάμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ρυθμίζει τα δρομολόγια των λεωφορείων αυτόματα ανάλογα με την πυκνότητα των πολιτών από τα κινητά τηλέφωνα» ανέφερε ως την λύση που εξετάζουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 

Όπως εξήγησε στο makthes.gr αμέσως μετά την ομιλία του ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόκειται για ένα σύστημα που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες και αυτήν την περίοδο το μελετούν για την ενσωμάτωσή του στον ΟΑΣΘ αλλά και σε άλλα μέσα, όπως το μετρό. 

Συγκεκριμένα, το σύστημα θα εντοπίζει που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών από το σήμα των κεραιών των κινητών τηλεφώνων. 

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα δρομολογούνται εκτάκτως δρομολόγια λεωφορείων και θα ανασχηματίζονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου