Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε σήμερα το πρωτότυπο στάσης αστικής συγκοινωνίας, με τις νέες προδιαγραφές

To project εντάσσεται στα νέα στέγαστρα για τις στάσεις Αστικού και Υπεραστικού τύπου στην πρόσκληση του Φιλόδημου ΙΙ με αντικείμενο την “προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων της Χώρας”.

Αποτελούν τον Αστικό Εξοπλισμό ενός συγκοινωνιακού δικτύου για τις ενδιάμεσες στάσεις επιβατών εντός των αστικών ορίων Τοπικών Κοινοτήτων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

*Αρχιτεκτονική μορφή: Εφαρμόζεται κυψελωτή κατασκευή (modular) σύμφωνα με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του ΟΑΣΑ - ΟΑΣΘ.

*Διαστάσεις:
  1. Το τυπικό μήκος των στεγάστρων είναι 4,00μ.
  2. Το ελάχιστο καθαρό εσωτερικό ύψος στεγάστρου να είναι 2,4μ. (κάτω μέρος οροφής).
*Εξοπλισμός:
  1. Ενσωματωμένος πίνακας «Ανακοινώσεων» με τα δρομολόγια των λεωφορείων.
  2. Φωτισμός : υπάρχει παροχή για 220 – 230 Volt για τον πλήρη φωτισμό της στάσης.
  3. Κάδος απορριμμάτων.
*Οριζόντια οδοσήμανση: Οι διαγραμμίσεις επί του οδοστρώματος του χώρου πρόσβασης (επιβίβαση - αποβίβαση) καλύπτουν συνολικό μήκος 25μ.

*Ειδικές προδιαγραφές: Σε όλες τις στάσεις των λεωφορείων θα τοποθετούνται μόνιμες μονάδες από οπλισμένο σκυρόδεμα οι οποίες ονομάζονται προεξοχές πεζοδρομίου (πλατφόρμες) με στόχο τη διευκόλυνση της επιβίβασης / αποβίβασης των επιβατών στα λεωφορεία, ιδιαίτερα δε των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ). 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου