Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Στις 22 Μαΐου ο έλεγχος και η επιθεώρηση της γραμμής του Οδοντωτού, σύμφωνα με τον ΟΣΕ

Από τον Απρίλιο 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς, τα οποία προκάλεσαν διακοπή της λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, σημειώνει ο ΟΣΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τη απαγόρευση εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, «το γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ η περιοχή βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη του οικείου δήμου, αλλά και των αστυνομικών αρχών.

Ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής υποδομής, έχει την ευθύνη συντήρησης των κτιρίων και σιδηροδρομικών γραμμών και είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων για θέματα που επηρεάζουν το δίκτυο, δεν είναι όμως στον τομέα της αποκλειστικής ευθύνης του.

Εν προκειμένω, ο ΟΣΕ ακολουθεί τις οδηγίες τόσο της αρμόδιας αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, όσο και του οικείου δήμου και του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο.

Βάσει της συνεργασίας αυτής στις 20 Μαΐου, ο δήμος Καλαβρύτων ενημέρωσε ότι προέβη στη μερική αποσάθρωση και απομάκρυνση των ετοιμόρροπων τμημάτων των επικίνδυνων βράχων, ενώ επιτρέπεται η προσωρινή, προσεκτική και ελεγχόμενη διέλευση, τόσο από το δρόμο, όσο και από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο ΟΣΕ έχει προγραμματίσει για τις 22-5-2019 έλεγχο και επιθεώρηση της γραμμής με αμαξοστοιχία έργων». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου