Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στις 16 Μαΐου ξεκινούν τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια της επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας έως την Κάτω Αχαΐα.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα.

«Το σημερινό πρώτο δρομολόγιο αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της βαρύτητας που δίνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου», τόνισε ο κ. Βούρδας, κατά το σημερινό δοκιμαστικό δρομολόγιο, στο οποίο παραβρέθηκαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της σιδηροδρομικής οικογένειας, όπως και τοπικών φορέων.


Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού δρομολογίου ελέχθησαν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια το συντομότερο δυνατό.

Με την έναρξη τους να τοποθετείται χρονικά στις 16 Μαΐου, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή δρομολόγηση των συρμών στη διαδρομή Πάτρα - Κάτω Αχαΐα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας - Κάτω Αχαΐας περιλαμβάνει 11 σταθμούς-στάσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
 1. Άγιος Ανδρέας
 2. Ανθείας /Νέο Λιμάνι
 3. Άγιος Γεώργιος
 4. Ιτιές
 5. Παραλία Πατρών
 6. Μιντιλόγλι / Ροίτικα
 7. Βραχνέικα
 8. Τσουκαλέικα
 9. Καμίνια
 10. Αλισσός
 11. Κάτω Αχαγιά.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει, εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών και τους χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,36 εκατομμυρίων ευρώ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου