Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Xρ. Σπίρτζης: Να μη φοβούνται οι πολίτες ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ

Στην προσπάθεια αναβάθμισης των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε κάνει μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλουν στο να δοθούν άμεσες λύσεις σε σχέση με τη συχνότητα των δρομολογίων.

Είναι προφανές, ότι οι συμπολίτες μας που κινούνται σε περιοχές όπου δεν έχουμε τη συχνότητα που και εμείς θα θέλαμε, έχουν δίκιο». 

Για την περιρρέουσα φημολογία για ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο υπουργός, σε σχετική ερώτηση, σχολίασε «να μη φοβούνται οι πολίτες ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ. Τον Οκτώβριο δε θα βγει η ΝΔ στις εκλογές. Άρα δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΑΣΘ».

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα ούτως ώστε το «επόμενο διάστημα να έχουμε ουσιαστικές λύσεις». 

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σύμβαση που σύναψε ο ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ που σήμερα τελεί υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με την οποία «θα γλιτώσουμε επί της ουσίας 18 λεωφορεία και 17 οδηγούς από γραμμές που πηγαίνουν έξω από τη Θεσσαλονίκη». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών μέσα στον Απρίλιο θα είναι στον «αέρα» η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 300 σύγχρονων νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σημειώνοντας, πως ήδη, έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Υπογράμμισε επίσης, ότι η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα για την πρόσληψη οδηγών, θα δώσει ακόμη μία πραγματική λύση στο πρόβλημα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ακόμη και τώρα να υπήρχαν διαθέσιμα λεωφορεία δεν θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον υπάρχοντα αριθμό οδηγών που έχει ο ΟΑΣΘ». 

«Κάποιοι είχαν φροντίσει να μην έχουμε προσωπικό στις κρίσιμες ειδικότητες». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου