Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Γιάννης Μαγκριώτης για ΟΑΣΘ: Τα πανάκριβα λεωφορεία που θα αγοράσουν, θα είναι δώρο στο υπερταμείο των δανειστών

Πώς σχολιάζετε τον κρατικό ΟΑΣΘ και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Θεσσαλονικείς; 

Οι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ ήταν δυσανάλογες του κόστους που πλήρωνε το δημόσιο στον ιδιότυπο συνεταιρισμό μέχρι το 2010 και έγιναν κάκιστες μετά τις περικοπές που επέβαλαν τα μνημόνια.

Οι συμβάσεις ήταν λεόντειες υπέρ των μετόχων και έπρεπε να μην ανανεωθούν, τουλάχιστον η τελευταία του 2008, γιατί είχε ήδη δημοσιευτεί ο κοινοτικός κανονισμός 1370 του 2007, που προέβλεπε διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάθεση σε ισχυρούς παρόχους, τόσο των αστικών όσο και των υπεραστικών συγκοινωνιών των χωρών μελών της Ε.Ε.

Δυστυχώς, στα μεγάλα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων η νέα πρόσθεσε ένα μεγαλύτερο, με τη λεγόμενη κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. 

Σήμερα κανείς δεν ξέρει πόσο κοστίζει ο ΟΑΣΘ στο φορολογούμενο έλληνα πολίτη, ξέρει όμως πόσο περισσότερο ταλαιπωρείται όποιος είναι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιεί.

Ο κοινοτικός κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί υποχρεωτικά από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγωνισμούς για αγορά λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα κοστίσουν πανάκριβα και θα είναι δώρο στο υπερταμείο των δανειστών, αφού εκεί έχουν μεταφερθεί το μετρό και οι κρατικές αστικές συγκοινωνίες. 

Ελπίζω η επόμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει τον κοινοτικό κανονισμό, που θα φέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα, θέσεις απασχόλησης, καλές υπηρεσίες και με λογικό κόστος για τον επιβάτη και την επιδότηση του εισιτηρίου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου