Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Κύπρος: Από λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου, έφυγαν οι δύο οπίσθιοι αριστεροί τροχοί

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες εξασφάλισε το alphanews.live από το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, όταν από λεωφορείο που μετέφερε μαθητές Δημοτικού Σχολείου αποκολλήθηκαν δύο τροχοί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση.

Στις εικόνες φαίνεται το λεωφορείο ακινητοποιημένο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, με την δεξιά πλευρά του να αιωρείται. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Χρίστος Σολωμού δήλωσε χθες στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι γίνει η αναφορά του περιστατικού στο Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Τροχαίας Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση του σχολείου και ζητήθηκε η διερεύνηση του θέματος, ενώ η Διεύθυνση του Σχολείου προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμιας πραγματοποίησαν εκδρομή την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η εκδρομή στην Αθηένου.

Ωστόσο στην επιστροφή τους προς τη Λευκωσία και ενώ όλοι οι μαθητές βρίσκονταν στο λεωφορείο με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο ένας από τους δύο τροχούς αποκολλήθηκε από το λεωφορείο. Λίγο αργότερα αποκολλήθηκε και ο δεύτερος τροχός, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να παρεκκλίνει της πορείας του.

Ο οδηγός φαίνεται να ακινητοποίησε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου, ωστόσο δημιουργήθηκε αναστάτωση και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε λόγω του φόβου που ένιωσαν τα παιδιά.

Οι δασκάλες τους ηρέμησαν όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στο λεωφορείο. Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστος Χατζηαθανασίου, επιβεβαίωσε στο alphanews.live ότι όντως σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό και ανέφερε ότι οι δασκάλες των παιδιών διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ηρέμησαν τα παιδιά.

Λίγο αργότερα, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαθανασίου, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο και με ασφάλεια πίσω στο σχολείο τους.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου