Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

«Κρατήστε» τον ΟΑΣΘ, αλλά δώστε μας τις αποζημιώσεις

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη με την οποία διεκδικούν να αποζημιωθούν για τις μετοχές τις οποίες κατείχαν στον ΟΑΣΘ, χωρίς ωστόσο να στρέφονται κατά της κρατικοποίησης του Οργανισμού πρόκειται να καταθέσουν πρώην μέτοχοι, μέλη του σωματείου μετόχων «Μέγας Αλέξανδρος».

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση των μελών του σωματείου στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 3).

Τα μέλη του σωματείου μετόχων «Μέγας Αλέξανδρος» ξεκινούν δικό τους δικαστικό αγώνα, ανεξάρτητο από αυτόν των υπολοίπων μετόχων οι οποίοι διεκδικούν ως γνωστόν, την ακύρωση του νόμου 4482/17, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος» Γιώργος Μάνος «το ελληνικό δημόσιο οφείλει να μας αποζημιώσει για τη δήμευση των μετοχών μας, για την αναπόσβεστη αξία της περιουσίας μας». 

Ο κ. Μάνος αναγνωρίζει ότι «το κράτος έχει το δικαίωμα να προχωρήσει ακόμη και στην κρατικοποίηση της αστικής συγκοινωνίας, οφείλει όμως, να μας καταβάλει τις αποζημιώσεις».

Σύμφωνα με αυτήν την ομάδα μετόχων, σε σύμβαση η οποία είχε ενσωματωθεί στο νόμο 3621/57 με τον οποίο εκχωρήθηκε η αστική συγκοινωνία στον ΟΑΣΘ, προβλέπεται ότι οι μέτοχοι δικαιούνται αποζημίωσης με βάση την αναπόσβεστη αξία της περιουσίας τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, προβλέπεται μάλιστα και η σύνθεση της Επιτροπής η οποία θα καθορίσει το ύψος της αναπόσβεστης αξίας.

Ο κ. Μάνος σημειώνει, δε, πως αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. 
«Η ίδια η νυν διοίκηση του ΟΑΣΘ, έχει αναγνωρίσει στον ισολογισμό της έναρξης της νέας χρήσης υπό κρατική διοίκηση ότι η αναπόσβεστη αξία ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, μπορεί να ληφθεί υπόψη και η αντικειμενική αξία της κάθε μετοχής όπως την έχει ορίσει η Εφορία η οποία την προσδιόρισε στις 190.000 ευρώ. Ας αποζημιωθούμε με βάση αυτά τα ποσά και οποιαδήποτε άλλη διαφορά υπάρξει θα κριθεί εν συνεχεία στα δικαστήρια», αναφέρει ο κ. Μάνος.

Σήμερα το βράδυ οι μέτοχοι αναμένεται να αποφασίσουν την κατάθεση αναγνωριστικής προσφυγής στο Πρωτοδικείο και εν συνεχεία προσφυγή στο Εφετείο Αθηνών για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

ΠΗΓΗ: voria.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου