Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πώς τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας προκαλούν καθημερινά κυκλοφοριακό έμφραγμα

«Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ή πλήρης ανομία σε ότι αφορά τα τουριστικά λεωφορεία», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής της Ακρόπολης.

Ο Θεόδωρος Γιδάς εξηγεί μιλώντας στο iefimerida.gr «οι οδηγοί των πούλμαν παρκάρουν όπου βρουν καθώς θεωρούν τους δρόμους «τσιφλίκι» τους. Παρκάρουν μπροστά στις στάσεις των λεωφορείων, σε πεζόδρομους, σε κεντρικές λεωφόρους, μπροστά από αρχαιολογικούς χώρους, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και τους κατοίκους του πολύπαθου κέντρου, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν», συνεχίζει.

«Μπροστά από το μουσείο της Ακρόπολης ακόμα και τώρα που είναι Οκτώβριος η εικόνα είναι καθημερινά ή ίδια. Φτάνει ο πρώτος οδηγός λεωφορείου. Κατεβάζει τους τουρίστες και αντί να φύγει να πάει να παρκάρει στην περιφερειακή του Φιλοπάππου που δεν ενοχλεί, ανάβει το air condition και αράζει... 

Με το που έρθει ο δεύτερος αρχίζει και δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Μέχρι τις 10 το πρωί ή ουρά των λεωφορείων έχει φτάσει μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού και τότε αρχίζουν τα «γαλλικά», οι βρισιές και οι κατάρες. 

Τσακώνονται μεταξύ τους, καθώς έρχονται άναρχα χωρίς κανέναν προγραμματισμό και φυσικά χωρίς να υπάρχει και κάποιος από τον δήμο ή την τροχαία για να ελέγχει. 

Εμείς έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στο δήμο της Αθήνας και πριν από περίπου 3 χρόνια έστειλαν για μικρό χρονικό διάστημα την δημοτική αστυνομία στο λόφο της Ακρόπολης. Τότε προσωρινά λύθηκε το πρόβλημα για περίπου ένα μήνα. 

Μόλις έφυγαν όμως οι αστυνομικοί ξανά άρχισαν τα ίδια. Ειδικά φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι δεν μπορούμε να βγούμε και να μπούμε στα σπίτια και τα καταστήματα μας. Επικρατεί πλήρης ανομία», καταλήγει.

H αυτοψία του iefimerida.gr αποκαλύπτει πως παράνομα σταθμευμένα πούλμαν συναντά κανείς σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο Ζάππειο μέγαρο, στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Ένταση και εκνευρισμός καθώς συνήθως η δεξιά λωρίδα είναι κατειλημμένη.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν να παρανομούν αλλά δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία, στις περισσότερες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου