Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Στο «παρά πέντε» αποφεύχθηκαν κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

 Ανέστειλε η διοίκηση του ΟΑΣΘ τους σχεδιασμούς της για περικοπή των υπηρεσιακών δρομολογίων μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι του Οργανισμού πηγαίνουν στη δουλειά τους, σε ώρες κατά τις οποίες δεν λειτουργεί η αστική συγκοινωνία. 

Η αναστολή υλοποίησης αυτών των σχεδίων έγινε έπειτα από την απειλή του Συνδικάτου των Εργαζομένων να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από 1η Σεπτεμβρίου.

Το θέμα απασχόλησε συνεδρίαση του δ.σ. του Συνδικάτου στην οποία αποφασίστηκε ότι εάν η διοίκηση επιμείνει στην περικοπή των υπηρεσιακών δρομολογίων τότε από 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρούσαν σε στάση εργασίας, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη για κάποιες ώρες χωρίς λεωφορεία.

Κατόπιν αυτού, η διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν ο σχεδιασμός αυτός και συμφωνήθηκε να γίνει διαβούλευση με το Συνδικάτο. 

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συνδικάτου Κώστα Αγγελούδη με τα περίπου 25 υπηρεσιακά δρομολόγια εξυπηρετούνται περίπου 300 εργαζόμενοι ημερησίως οι οποίοι αποχωρούν από τη δουλειά τους μετά τις 12 το βράδυ ή προσέρχονται σ’ αυτήν στις 5 το πρωί, όταν δεν υπάρχει συγκοινωνία στην πόλη.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου