Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Την παραίτηση Μυλόπουλου από την «Αττικό Μετρό» ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του προέδρου της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλου, ζήτα με ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά τα δημοσιεύματα ότι η πρυτανική αρχή του ΑΠΘ εμφανίζεται να αγόρασε κτίριο για το πανεπιστήμιο με επιπλέον κόστος συγκριτικά με την αρχική αποτίμηση.

Όπως αναφέρει η ΝΔ «αν ο κ. Μυλόπουλος δεν έχει τη ευθιξία να παραιτηθεί από μονός του μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει».

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως Πρύτανης του ΑΠΘ, εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Αριστοτέλειο παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Βορείου Ελλάδος. 

Πηγές του Πανεπιστημίου επιμένουν πάντως ότι η όλη διαδικασία πέρασε από ελεγκτικούς μηχανισμούς (Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.) κι ότι τηρήθηκαν τα νόμιμα.

Μυλόπουλος: Ψευδή και συκοφαντικά όσα αναφέρει η ΝΔ
Για ψεύδη και συκοφαντίες της ΝΔ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Ο κ. Μυλόπουλος απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ που αναφέρει ότι επί πρυτανείας του το ΑΠΘ αγόρασε κτίριο για το πανεπιστήμιο με επιπλέον κόστος συγκριτικά με την αρχική αποτίμηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του κ. Μυλόπουλου από την προεδρία της Αττικό Μέτρο.

"Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν μεθόδευσής μου για την αγορά κτιρίου από το ΑΠΘ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, καθώς ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση", τονίζει ο Γιάννης Μυλόπουλος.

"Η όποια εμπλοκή μου σε αυτήν έχει τυπικό χαρακτήρα και οφείλεται στην τότε ιδιότητά μου ως πρύτανη του ΑΠΘ" προσθέτει ο κ. Μυλόπουλος καταλήγοντας ότι επιφυλάσσεται "παντός νομίμου δικαιώματός" του.

ΠΗΓΗ: skai.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου