Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Γνωρίζετε γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα πολύχρωμα σχέδια;

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ για να πάμε στη δουλειά, στη σχολή ή για να βγούμε βόλτα. Καθόμαστε στα καθίσματα των λεωφορείων, όταν βρούμε κενή θέση.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα καθίσματα έχουν πολύχρωμα σχέδια και σχήματα. Δεν είναι και πολύ όμορφα και μοντέρνα είναι η αλήθεια και μας θυμίζουν την δεκαετία του ‘80. 

Ωστόσο, δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ τον λόγο που διαλέγουν αυτά τα... κακόγουστα prints για τις θέσεις των μέσων μεταφοράς. Κι όμως υπάρχει ένας λόγος και είναι πολύ έξυπνος, αν το καλοσκεφτείς!

Ο λόγος που σχεδιάζουν έτσι τα καθίσματα είναι για να κρύψουν πόσο βρώμικα μπορεί να γίνουν.

Χρησιμοποιούν περίπλοκους νοητικούς αλγόριθμους, ώστε τα μάτια μας να αποσπώνται από την βρωμιά που μπορεί να καλύπτει τα καθίσματα.

Στο μάτι μας, φαίνονται πάντα το ίδιο καθαρά, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτονται από σκόνη και ρύπους, που θα φαίνονταν μόνο σε απλό ύφασμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ψευδαίσθηση, αν σκεφτούμε πάνω σε τι καθόμαστε.

Από την άλλη, το ύφασμα είναι συγκεκριμένο. Συνήθως χρησιμοποιούν μάλλινο είδος μοκέτας, που δεν καίγεται εύκολα και έχει αντοχή σε σχέση με άλλα.

Ακόμη, μιας και οι μόδες έρχονται και φεύγουν, προτιμούν κάτι «διαχρονικό», όπως αυτά τα prints. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου