Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Το κόλπο των κλεφτών στα ΚΤΕΛ: Πώς αρπάζουν μέχρι και βαλίτσες

Τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, καθώς επιτήδειοι δε διστάζουν να αρπάξουν από κινητά και γυαλιά ηλίου μέχρι και ολόκληρες βαλίτσες.

Τις ημέρες που τα λεωφορεία στους σταθμούς των ΚΤΕΛ είναι ασφυκτικά γεμάτα και οι επιβάτες κρατούν μια και δυο και τρεις βαλίτσες, είναι η χαρά των ελαφροχέρηδων.

Χωρίς να τους καταλάβει κάνεις, ευκολά αρπάζουν τη λεία τους. Τριγυρίζουν αμέριμνοι και παριστάνουν τους ταξιδιώτες. Παρατηρούν και πλησιάζουν την ώρα που γίνεται το φόρτωμα των αποσκευών. Σε δευτερόλεπτα κάνουν τη δουλειά τους και συνεχίζουν για την επόμενη πλατφόρμα των λεωφορείων σαν να μην τρέχει τίποτα.

Από τα νύχια τους δεν ξεφεύγουν ούτε οι οδηγοί των λεωφορείων που αν κάνουν το λάθος να αφήσουν για λίγα λεπτά το όχημά τους με ανοιχτές τις πόρτες, τοτέ την πληρώνουν και οι ίδιοι.

Κατά καιρούς η αστυνομία κάνει περιπολίες αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές. Πολλοί μάλιστα αν χάσουν τη βαλίτσα τους δεν το δηλώνουν στο αστυνομικό τμήμα καθώς θεωρούν ότι είναι σχεδόν απίθανο να την βρουν.

Προσοχή λοιπόν στις αποσκευές μας τις οποίες βάζουμε γρήγορα στο λεωφορείο. Κρατήστε πάνω σας όσο το δυνατόν λιγότερα πολύτιμα αντικείμενα και καλό σας ταξίδι.ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου