Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Μία ακόμη επιβεβαίωση για τη γραμμή 4 του μετρό στην Ηλιούπολη

Η Αττικό Μετρό ανάρτησε επίσημα έναν ανανεωμένο χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει ένα επιπλέον τμήμα από τον Περισσό μέχρι την Πετρούπολη. 

Αυτή η επέκταση της Γραμμής 4 πολλαπλασιάζει τις συνδέσεις της με τις άλλες Γραμμές του Μετρό και του Προαστιακού. Συγκεκριμένα, χάρη σε αυτή την επέκταση από 5 οι συνδέσεις γίνονται 8.

Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση της Β’ φάσης για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδή. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα τμήματα, δηλαδή το Γουδή - Μαρούσι - Εθνική Οδός, το Άλσος Βεΐκου - Περισσός, το Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη και τελευταίο το νέο τμήμα Περισσός - Πετρούπολη. 

Στο σύνολο της πλέον η Γραμμή 4 θα έχει 35 σταθμούς, ενώ το τμήμα Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη θα αποτελέσει το πρώτο τμήμα της Γραμμής 5 του Αθηναϊκού Μετρό και θα μοιράζεται με την Γραμμή 4 τους σταθμούς Ευαγγελισμό, Κολωνάκι και Ακαδημία για να οδεύσει στη συνέχεια προς τα δυτικά.

Η χρηματοδότηση για τα υπόλοιπα τμήματα της Γραμμής 4 ανέρχεται σε πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που η Αττικό Μετρό ευελπιστεί να εξασφαλίσει, είτε από μελλοντικά Ευρωπαϊκά κονδύλια είτε με πιο σύγχρονες μεθόδους κατασκευής, όπως η παραχώρηση ή ένα υβριδικό ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου