Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Κέρκυρα: Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν παραβιάσεις των ΣΣΕ

Για καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες, τους πλοιοκτήτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα. Επίσης κάνουν λόγο για πλημμελείς ελέγχους από τις λιμενικές αρχές και μάλιστα κάνουν την καταγγελία ότι «ενημερώνουν τους πλοιοκτήτες πότε θα ελέγξουν και πως».

Στην ανακοίνωση που έστειλε σήμερα το σωματείο «Άγιος Σπυρίδων» σημειώνουν ότι «παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για παραβιάσεις της ΣΣΕ Πορθμείων, ουδέποτε το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι Υπηρεσίες του μας ενημέρωσαν για τους υποτιθέμενους ελέγχους που προέβησαν οι Λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας. 

Αντιθέτως βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία - συνεργασία με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους εκπροσώπους τους, ακόμη και να ενημερώνουν για το πότε θα ελέγξουν και πώς!!!!» 

Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν: 
  1. Αφαιρείται μισθολογικά διπλή υπερωριακή ώρα των Σαββάτων και Αργιών όπου θεωρούνται σαν ημέρες αργίας και αμείβονται ξεχωριστά, είναι συνεχές και δεν δύναται να διακοπεί.
  2. Δεν αμείβονται τα πληρώματα που εκτελούν καθήκοντα ασφαλείας σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως ορίζει ο ν. 330/1976.
  3. Δεν παρέχονται οι δύο εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης (ρεπό) σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων.
  4. Δεν εφαρμόζονται τα εγκεκριμένα δρομολόγια του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) με κυλιόμενη διαδικασία στις διανυκτερεύσεις των πλοίων όπου, συνεχώς υπάρχουν αλλαγές και περικοπές με την έγκριση των λιμενικών αρχών όπως συμφέρει τις εκάστοτε ναυτιλιακές εταιρίες.
Οι πλημμελείς και ελεγχόμενοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται εκθέτουν την λιμενική και πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ όπου σαν απλός θεατής παρακολουθεί και βάζει πλάτη να καταστρατηγείται οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας. 

Απαιτούμε την αποκατάσταση των αυθαιρεσιών, την τήρηση της ναυτικής νομοθεσίας και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. 

Παράλληλα ενημερώνουν ότι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου