Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σχεδιάζονται δύο μεταμεσονύχτιες γραμμές για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Την πιλοτική εφαρμογή δύο νέων νυχτερινών δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη εξετάζει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ στην ιστοσελίδα voria.gr στόχος είναι «να δοθεί η δυνατότητα μεταμεσονύκτιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε πολύ περισσότερους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος, πέρα από αυτούς οι οποίοι εξυπηρετούνται σήμερα από τη γραμμή Ν1 που συνδέει το ΚΤΕΛ Μακεδονία με το αεροδρόμιο».

Το δρόμο για το σχεδιασμό μεταμεσονύχτιων δρομολογίων άνοιξε η σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος είναι οι δύο νέες γραμμές που σχεδιάζονται να ξεκινήσουν πιλοτικά αρχικά μόνο για τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια να να ισχύσουν και τις καθημερινές.

Οι γραμμές που σχεδιάζονται 
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του ΟΣΕΘ οι δύο μεταμεσονύχτιες γραμμές του ΟΑΣΘ θα αναπτυχθούν σε κυκλικές διαδρομές, μία ανατολικά και μια δυτικά και θα «κουμπώνουν» σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους με την τωρινή γραμμή Ν1 προς αεροδρόμιο.

Πρόκειται για μία γραμμή που θα ονομαστεί Ν2 και θα καλύπτει τη δυτική πλευρά της πόλης και θα περνά από την περιοχή της 26ης Οκτωβρίου (περιοχή ΦΙΞ) και στη συνέχεια θα διέρχεται από τους δήμους των δυτικών συνοικιών ενώ η δεύτερη γραμμή με όνομα Ν3 θα καλύπτει, επίσης μέσω κυκλικής διαδρομής περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Χαριλάου, Άνω και Κάτω Τούμπα, Πανόραμα κ.λπ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου