Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ιαπωνία: Αυτόνομο λεωφορείο στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi

Τη χρήση αυτόνομου λεωφορείου στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi ανακοίνωσε η γαλλική NAVYA, η οποία επέδειξε το όχημά της σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, 18 Απριλίου.

Οι επιβάτες, οι οποίοι είναι οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού θα μπορούν να διαλέγουν μία από τις προτεινόμενες διαδρομές, τις οποίες θα βλέπουν σε μια συσκευή μέσα στο λεωφορείο. Το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 15 επιβάτες με μέγιστη ταχύτητα 18 χιλιόμετρα την ώρα.

Για την πλοήγησή του χρησιμοποιεί GPS ενώ διαθέτει και αισθητήρες για να σταματά σε περίπτωση που βρεθεί πολύ κοντά σε ανθρώπους ή άλλα οχήματα. Επίσης είναι προγραμματισμένο να σταματά σε διαβάσεις πεζών.

Το όχημα ακολουθεί μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου μεταξύ της πύλης και του υπολοίπου σταθμού. Σταδιακά θα προστίθενται περισσότερες διαδρομές. Αρχικά στο λεωφορείο θα βρίσκεται κι ένας εργαζόμενος προκειμένου να εισάγει τους προορισμούς στην αντίστοιχη συσκευή.

Ο Tetsunori Kobayashi, εκπρόσωπος του πυρηνικού σταθμού ανέφερε ότι η υπηρεσία αποτελεί μέρος των προσπαθειών για ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του παροπλισμού με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου