Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κύκλωμα... ληστών υπεράνω υποψίας δρα στο Σταθμό Λαρίσης

Ληστές υπεράνω υποψίας, καλοντυμένοι σε σημείο που προξενεί εντύπωση η παρουσία τους στον σταθμό των τρένων στο Σταθμό Λαρίσης, έχει στήσει φάμπρικα κλοπών κατά ανυποψίαστων πολιτών. 

Οι δράστες δημιουργούν τεχνικό συνωστισμό την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες των βαγονιών για να επιβιβαστούν οι ταξιδιώτες και σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, καταφέρνουν να αφαιρέσουν τα πορτοφόλια των θυμάτων τους.

Ένα από τα θύματά των ληστών μίλησε στο Newpost και αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης τους. Πρόκειται για τον Σ.Α που λήστεψαν το πρωί της Τρίτης 3 άτομα οι οποίοι τον εγκλώβισαν ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο τρένο με προορισμό την Αμφίκλεια και να του ξαφρίσουν χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

«Τη μια στιγμή ήταν πίσω μου, τους είχαν δει και την επόμενη βρέθηκαν δίπλα μου. Ουσιαστικά με περικύκλωσαν χωρίς να το αντιληφθώ εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό. Μου πήραν 120 ευρώ, την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής μου». Ο Σ.Α, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως « είχαν ακόμη 3 καταγγελίες με παρόμοιες επιθέσεις κατά επιβατών».

Το κόλπο με την δημιουργία τεχνητού συνωστισμού είναι ένας δημοφιλής τρόπος εξαπάτησης των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Οι ομάδες των απατεώνων, αρχικά «στοχοποιούν» τα άτομα που θα ληστέψουν. Μόλις φτάσει ο συρμός του μετρό ή του ηλεκτρικού, ξεκινούν να προσεγγίζουν και ουσιαστικά να περικυκλώνουν το άτομο. 

Στην συνέχεια και μέχρι να ανοίξει η πόρτα, ένας από αυτούς βάζει χέρι στην τσάντα, ενώ οι υπόλοιποι στριμώχνουν το θύμα τους με το πρόσχημα της μεγάλης επιβατικής κίνησης. Όταν ο ληστής αρπάξει το πορτοφόλι στην συνέχεια το πετάει σε συνεργό του που βρίσκεται πίσω του και εκείνος με την σειρά του σε άλλο άτομο που βρίσκεται δίπλα του. 

Μέχρι να αντιληφθεί το θύμα τι ακριβώς έχει συμβεί, οι ληστές έχουν απομακρυνθεί απο το σημείο και έχουν πάει σε άλλο συρμό αναμένοντας να εντοπίσουν το επόμενο θύμα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας είναι Γεωργιανοί και είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έχουν πέσει θύματα της δράσης τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου