Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Καταγγελία επιβάτισας: Αλλάζουν απροειδοποίητα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Νέο περιστατικό ταλαιπωρίας επιβατών του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει μία επιβάτιδα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η αναγνώστρια στο thestival. gr χθες Τετάρτη έπρεπε να εκκινήσει από το σταθμαρχείο του Λαγκαδά το προγραμματισμένο δρομολόγιο του 83Β με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αφού διέλθει από τα Λαγυνά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και ξεκίνησε η γραμμή 83.

Όπως συνεχίζει η ίδια, ο οδηγός αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα όσα του υποδείκνυαν οι επιβάτες συνεχίζοντας κανονικά το δρομολόγιο. Εν τέλει, έπειτα από επικοινωνία του επόπτη του Οργανισμού με τον σταθμάρχη, επιβεβαιώθηκε το λάθος από το σταθμαρχείο, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Όπως αναφέρει η επιβάτιδα το περιστατικό δεν σημειώνεται πρώτη φορα αλλά τα δρομολόγια αλλάζουν συχνά.

Δείτε την καταγγελία: 
«Απόψε, Τετάρτη 11/4/2018 και ώρα 21:30, ως είθισται έπρεπε να εκκινήσει από το σταθμαρχείο του Λαγκαδά το προγραμματισμένο δρομολόγιο του 83Β με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αφού διέλθει από τα Λαγυνά. 

Δυστυχώς ξεκίνησε το όχημα 507 ως 83 σκέτο, άνευ λόγου και αιτίας και ο οδηγός αρνούνταν να συνεργαστεί, να παραδεχτεί το λάθος του ή να επικοινωνήσει απλά με τον σταθμάρχη, όπως του ζητήσαμε, για να βρούμε λύση στο θέμα μας. 

Δεν είχε μονάδες στο κινητό για να καλέσει τον σταθμάρχη, μας ανέφερε χαρακτηριστικά και ενώ του ζητήσαμε να χρησιμοποιήσει τον ασύρματο για επικοινωνία, επικαλέστηκε πως το αίτημά μας δεν ήταν αρκετά σημαντικό.

Είπε επίσης πως στο πρόγραμμά του δεν έγραφε πως έπρεπε να εκτελέσει 83Β, ένα λάθος που εικάζω πως πηγάζει είτε από το σταθμαρχείο του Λαγκαδά, είτε από δυσκολία στην όραση (αφού το επίσημο πρόγραμμα γράφει 83Β εδώ και χρόνια ). Έκανα γύρω στα 15τηλέφωνα στον σταθμάρχη και δεν μου απάντησε ποτέ, ως συνήθως.

Ο επόπτης του οργανισμού, επικοινώνησε με τον σταθμάρχη πάραυτα, και παραδέχτηκαν το λάθος όταν ήταν πλέον πολύ αργά και δεν μπορούσε να διορθωθεί. Αυτό που θέλω να θέσω είναι η κακόβουλη αυθαιρεσία του συστήματος. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκαζόμαστε να πάρουμε τηλέφωνα στον τερματικό σταθμό του Λαγκαδά για να "θυμίσουμε" ή να "ρωτήσουμε" τα αυτονόητα! Είναι δυνατόν να τους θυμίζω συνεχώς ότι πρέπει να εκτελεστεί 83Β κι όχι 83 σκέτο τις προκαθορισμένες ώρες;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δυστυχώς γίνεται πάνω από δέκα φορές τον μήνα η ίδια ιστορία. Είναι δυνατόν να ξέρω καλύτερα τα δρομολόγια από τους οδηγούς και τους υπεύθυνους τους; 

Εντάξει, όταν είναι ώρες αιχμής, όταν έχει κίνηση, όταν έχει πορείες, όταν χαλάσει κάποιο όχημα το δικαιολογούμε. Αλλά τέτοιες βραδινές ώρες και χωρίς καμία αιτία είναι άκρως απαράδεκτο να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους! 

Αν η ορατότητα των υπευθύνων είναι περιορισμένη και δεν μπορούν να κοιτάξουν καλά το πρόγραμμα, ας μας ακούσουν κι ας συνεργαστούν γιατί δεν έχουν πάντα δίκιο. Αν και πάλι δεν θέλουν να μας ακούσουν, τότε το βέλτιστο είναι να αποσυρθούν από τον οργανισμό και να δώσουν τη θέση τους στη νεολαία». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου