Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δήμος Θερμαϊκού: Ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, το καλοκαίρι

Με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ, Κωνσταντίνο Αμπατζά συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης στο πλαίσιο συναντήσεων με τους δημάρχους της ΠΕ Θεσσαλονίκης, για την καταγραφή προβλημάτων προτάσεων και λύσεων, εν μέσω πραγματοποίησης αναδιάρθρωσης του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της πόλης από τον ΟΣΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτησή του από τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς και οι αυξανόμενες ανάγκες για εξυπηρέτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και επισκεψιμότητας στην εν λόγω περιοχή.

Από πλευράς δήμου επισημάνθηκαν οι περιοχές, που σήμερα έχουν χαμηλή ή ανεπαρκή εξυπηρέτηση, όπως για παράδειγμα η Άνω και Κάτω Περαία και οι Ν. Επιβάτες και περιοχές των Κάτω Ν. Επιβατών, ενώ αναζητήθηκαν σχετικές λύσεις για τη βελτίωση της συγκοινωνιακή τους κάλυψης. 

Επιπλέον, λόγος έγινε για πύκνωση των δρομολογίων σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς και για την αναβάθμιση των συνθηκών μετακίνησης εντός των λεωφορείων.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ, κ. Αμπατζάς, επεσήμανε ότι υφίσταται δυνατότητα παρεμβάσεων στο δίκτυο προς όφελος των μετακινουμένων, παρά τις δεδομένες επιχειρησιακές δυνατότητες του ΟΑΣΘ, σε ό,τι αφορά στον στόλο των λεωφορείων, καθώς επίσης και προσαρμογής των δρομολογίων, στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για μετακινήσεις από και προς το Δήμο. 

Παράλληλα, αναφορά έγινε και σε πιθανή συμπληρωματική λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, συνδυαστικά με την ήδη υφιστάμενη εξυπηρέτηση που παρέχεται από την αστική.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, ενώ ΟΣΕΘ και Δήμος Θερμαϊκού δεσμεύτηκαν για τη συνέχισή της, με την ανταλλαγή προτάσεων και λύσεων σε τεχνικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου