Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΣΔΙΤ για νέο τερματικό ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Σε αναμονή των μελετών είναι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να προχωρήσει ο μεγάλος διαγωνισμός ΣΔΙΤ για την κατασκευή του νέου Τερματικού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και εγκριθούν οι σχετικές ΜΠΕ, τότε θα περάσουμε στη διαδικασία υλοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά project στην Αθήνα. 

Το κόστος εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 150 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον ιδιώτη, πιθανότατα από τραπεζικό ίδρυμα (εγχώριο ή ΕΤΕπ ή EBRD), προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει. 

Στόχος είναι ο σχετικός διαγωνισμός να βγει μέσα στο 2018 και τα έργα να ξεκινήσουν το 2019. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Αττικό Μετρό και στο σχήμα θα είναι ενταγμένα και τα ΚΤΕΛ Αττικής. 

Μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο το κτιριακό συγκρότημα, αλλά κυρίως τα συνοδά έργα, καθώς η περιοχή είναι γυμνή από βασικές υποδομές (δρόμοι, πεζοδρόμια, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, τηλεπικοινωνίες κ.ο.κ.). 

Στο πλάνο κατασκευής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία υποδομών για την περιοχή πέριξ του νέου Τερματικού. 

Η ημερήσια κίνηση αναμένεται να είναι πάνω από 35.000 επιβάτες ημερησίως. Το σημείο που θα κατασκευαστεί ο νέος Τερματικός ΚΤΕΛ είναι πάνω από το σταθμό Μετρό Ελαιώνας και θα προσφέρει εύκολη μετεπιβίβαση στους επιβάτες προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Με τη λειτουργία του νέου Τερματικού αναμένεται η διακοπή λειτουργίας των δύο υφιστάμενων ΚΤΕΛ σε Κηφισό και Λιοσίων, ενώ εκεί θα τερματίζουν και οι διεθνείς γραμμές που σήμερα τερματίζουν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER