Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς βρήκε παρέδωσε τσαντάκι με 5.500€

Μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς έδωσε οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με περίπου 5.500 € και έγγραφα σε 30χρονο Αφγανό...

... ο οποίος μένει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας στο Πολύκαστρο. «Έπραξα αυτό που έπρεπε και αυτό που διδάχθηκα από την οικογένειά μου. Το θέμα είναι να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση. Το ίδιο θέλω να μάθουν από μένα και τα παιδιά μου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο 44χρονος οδηγός του λεωφορείου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου. Ο κ. Κοσμίδης έκανε το απογευματινό δρομολόγιο των 6.30, από το Κιλκίς για το Πολύκαστρο. Γύρω στις 7.10 ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που κρατούσε στα χέρια του σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αποβιβάστηκε στη στάση κοντά στον καταυλισμό. Το δρομολόγιο συνεχίστηκε μέχρι το Πολύκαστρο.

Δρομολόγιο 
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου επιστροφής στο Κιλκίς, δηλαδή έπειτα από περίπου μία ώρα, ο κ. Κοσμίδης δέχτηκε τηλεφώνημα από το σταθμαρχείο στο οποίο τον ρωτούσαν αν υπήρχε στο λεωφορείο κάποια σακούλα. Απάντησε αρνητικά, διότι δεν υπήρχε σακούλα. 

Ωστόσο το βράδυ, ψάχνοντας σχολαστικά, βρήκε ένα μικρό τσαντάκι, σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο καθίσματα. Το άνοιξε, διαπίστωσε ότι είχε περίπου 5.500 ευρώ και έγγραφα. Δίχως να το σκεφτεί, το παρέδωσε στο Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

«Έμαθα ότι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και του παραδόθηκαν τα χρήματα και τα έγγραφά του. Ο ίδιος δεν το πίστευε. Έλεγε συνέχεια ευχαριστώ και ότι κάτι τέτοιο μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Προσωπικά, ήταν αδύνατον να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει. Το ίδιο θέλω να μάθουν από μένα και τα δίδυμα, 3 ετών κοριτσάκια μου» καταλήγει ο κ. Κοσμίδης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER