Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το 2020 θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς το 75% του μετρό

Το 2019 θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 το 75% του έργου θα έχει παραδοθεί και εξυπηρετώντας σε πρώτη φάση 320.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό. 

Ο κ. Μυλόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο τόνισε ότι πρώτα τα παραδοθεί το τμήμα από τον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία έως το Σιντριβάνι και ότι δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021, είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί η επέκταση της γραμμής της Καλαμαριάς, από τη Μίκρα μέχρι την 25ης Μαρτίου και από εκεί μέχρι το Σιντριβάνι.

Σε ότι αφορά τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, αυτοί αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο στα τέλη του 2021, αρχές του 2022.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, φέτος ξεκινούν και οι πρόδρομες εργασίες στη δυτική Θεσσαλονίκη. «Ξεκινάμε δύο γραμμές τις οποίες μελετάμε αυτή τη στιγμή, και είμαστε πολύ κοντά στο να επιτύχουμε. Θα ενωθούν σε μια κυκλική γραμμή τελικά, έτσι ώστε να υπάρχει συγκοινωνία και μεταξύ των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Η νέα αυτή πρόταση της κυκλικής γραμμής του μετρό, καθώς και το πώς οι δύο θα ενωθούν σε μία για τη δυτική Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον κ. Χρ. Σπίρτζη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου