Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα ωράρια των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Για τις ευνοϊκές εργασιακές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορούν τον κλάδο τους (άρθρο 213), ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης στη συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί της Κυριακής (14/1).

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την καθιέρωση νέου πληροφοριακού συστήματος για τους οδηγούς ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων, στο οποίο θα καταχωρούνται υποχρεωτικά οι υπερωρίες του προσωπικού, ο μηνιαίος πίνακας εβδομαδιαίων αναπαύσεων του προσωπικού κίνησης και τα ημερήσια στοιχεία του προσωπικού και των δρομολογίων, για κάθε λεωφορείο των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων.

Παράλληλα, θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων που θα διενεργεί το Σ.ΕΠ.Ε. για την εφαρμογή αυτής της υποχρέωσης, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα καταπόνησης των οδηγών εξαιτίας υποβολής τους σε υπερεργασία, πέραν δηλαδή των νόμιμων ωραρίων, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με την απώλεια του επιδόματος ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία σε σχέση με τη διενέργεια των σχολικών μεταφορών. 

Τέλος, συμφώνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου να γίνει νέα συνάντηση, προκειμένου να προγραμματιστούν επαφές τους με τα συναρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν τα αιτήματά τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου