Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Χρ. Σπίρτζης: Έσχατη λύση η ενοικίαση λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ

Ως έσχατη λύση χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενοικίασης λεωφορείων από τον δήμο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετά από κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε καφέ στη στοά Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη, μετά από τη συνάντηση στο ΥΜΑΘ με τον δήμαρχο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ, ενώ πρόσθεσε ότι επιδιώκεται η έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ, από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν χρήματα -παρά μόνο 700 ευρώ- στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ από την προηγούμενη διοίκηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να απελευθερωθούν κάποιες διαδικασίες για την εκκαθάριση του Οργανισμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εργασιών του μετρό για την επέκταση στις δυτικές συνοικίες και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Πρέπει να μπορέσει η πόλη να αντεπεξέλθει στον νέο ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει, δηλαδή ένα πολιτισμικό, οικονομικό και παραγωγικό κέντρο των Βαλκανίων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες υποδομές, όσον αφορά τις συνδυασμένες μεταφορές, τις υποδομές της πόλης, τις συγκοινωνίες αλλά και το αστικό περιβάλλον, την αναβάθμιση των οδικών δικτύων αλλά και να αναδείξουμε τις ομορφιές και την πολιτισμική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν προτάσεις και από τα υπουργεία και από οργανισμούς και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, για το Μουσείο και για τη διάνοιξη της Μιχαήλ Ψελλού, όπως και με τον δήμο Καλαμαριάς αντίστοιχα.

Παράλληλα, έχουμε στόχο να αναδείξουμε άλλες γωνιές της πόλης, όπως το τετράγωνο του Αγίου Μηνά που είναι ένα παραδοσιακό τετράγωνο μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και δεν μπορεί να μείνει στην κατάσταση που είναι», πρόσθεσε.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Σπίρτζης:ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER