Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σε δημοπράτηση η κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην Πάτρα

Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα η Κατασκευή του Νέου Τερματικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων της Πάτρας. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 9,3 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,5 εκατ. ευρώ).

Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά από τη σημερινή θέση του Τερματικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη και Όθωνος Αμαλίας κατά 200 μέτρα στις εγκαταστάσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. 

Σύμφωνα με παράγοντες του ΚΤΕΛ Αχαΐας, σκοπός είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ. Να σημειώσουμε ότι ο υφιστάμενος σταθμός έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1975 και θεωρείται ξεπερασμένος.

Στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου πέρα από τις απαραίτητες υποδομές για τα υπεραστικά λεωφορεία, θα υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι - εμπορικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.  

Σημαντικό στοιχείο του νέου σταθμού είναι η γειτνίαση με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Διονυσίου που με την ανακατασκευή αλλά και την έλευση του ηλεκτρικού τρένου στην Πάτρα θα δημιουργήσει στην περιοχή ένα μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο αποτελούμενο από τρένα, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία αλλά και την ακτοπλοΐα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού της 3ης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2018.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες χωρίς το δικαίωμα παράτασης πράγμα που σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν το καλοκαίρι τότε θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER