Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Αργεντινή: Αυξήσεις ρεκόρ 60% στα εισιτήρια των ΜΜΜ, για τον περιορισμό του ελλείμματος

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα λεωφορεία και για το μετρό του Μπουένος Άιρες θα αυξηθούν φέτος από 30% ως 60%, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς κι άλλες αυξήσεις διαφόρων χρεώσεων, αψηφώντας τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις.

Με αυτές τις αυξήσεις, η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου Μάκρι προσπαθεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα, το οποίο στον προϋπολογισμό της για το 2018 προβλέπει ότι θα ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ.

Οι αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών θα τεθούν σε εφαρμογή μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος της Αργεντινής -της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής- θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς θα εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ανέφερε ότι η προοπτική για τον πληθωρισμό είναι πως θα κυμανθεί από 10 ως 15% φέτος.

Η τιμή των εισιτηρίων για τα λεωφορεία θα αυξηθεί από τα 6 πέσος (0,25 ευρώ) στα δέκα πέσος (0,41 ευρώ) ενώ αυτή των εισιτηρίων του μετρό θα αυξηθεί από τα 7,50 πέσος (0,33 ευρώ) στα 12 πέσος (0,50 ευρώ).

Μετά τις συγκοινωνίες, αναμένεται να ακολουθήσουν αυξήσεις τιμών των καυσίμων, της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του νερού.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER