Στις 15 Νοεμβρίου πρόκειται να αλλάξει οριστικά το λογισμικό εντός των λεωφορείων με το νέο κόμιστρο χωρίς την προσαύξηση των 10 λεπτών.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν αλλάξει όλες οι σχετικές πινακίδες στα εκδοτικά μηχανήματα στα λεωφορεία και θα υπάρχουν μηνύματα ηχητικά και οπτικά για να ενημερώνεται ο κόσμος για την αλλαγή, δηλαδή για τα νέα κόμιστρα 50 λεπτών, 1 ευρώ και 2 ευρώ.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν αλλάξει όλες οι σχετικές πινακίδες στα εκδοτικά μηχανήματα στα λεωφορεία και θα υπάρχουν μηνύματα ηχητικά και οπτικά για να ενημερώνεται ο κόσμος για την αλλαγή, δηλαδή για τα νέα κόμιστρα 50 λεπτών, 1 ευρώ και 2 ευρώ.
Την αλλαγή αυτή προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι πλέον θα υπάρχει ίδια τιμή εντός και εκτός των λεωφορείων. Όσον αφορά στα υπόλοιπα εισιτήρια αυτά θα τα προμηθεύονται οι πολίτες από τα εκδοτήρια.
Για τη γραμμή 52
Σχετικά με τη ανακοίνωση των φοιτητών του ΤΕΙ Σίνδου που χαρακτηρίζουν «γραμμή του μαρτυρίου» την γραμμή 52 ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε ότι «ο ΟΑΣΘ υλοποιεί έναν σχεδιασμό που αποφάσισε ο παλιός ΣΑΣΘ, ο σημερινός ΟΣΕΘ.
Σε αυτό τον σχεδιασμό έχει προβλέψει την κυκλοφορία 12 λεωφορείων στη γραμμή 52. Αυτή την στιγμή ο ΟΑΣΘ υλοποιεί 100% τον σχεδιασμό έχοντας 12 λεωφορεία στα 12 προγραμματισμένα εδώ και 1,5 μήνα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συχνότητα των 12 λεωφορείων επιτρέπει την διέλευση ανά 5 λεπτά. «Κάποιες ώρες αιχμής 7:30-10 υπάρχει έντονο πρόβλημα συγκέντρωσης και για τον λόγο αυτό έχουμε κάνει μια μελέτη που έχουμε στείλει στον ΟΣΕΘ και σε μια - δυο μέρες θα υλοποιηθεί.
Αποφασίσαμε ένα στα δύο λεωφορεία να μην πηγαίνει στην πόλη της Σίνδου, να γυρίζει δηλαδή επί τόπου και να μεταφέρει ξανά φοιτητές, με αυτή την αναδιάταξη το διάστημα 7:30 με 10:30 το πρωί θα προστεθούν ακόμη 10 δρομολόγια στην γραμμή 52 έτσι ώστε να ανακουφίσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε τη μεταφορά των φοιτητών» εξήγησε και πρόσθεσε «Δίνουμε βάση στην μετάβαση γιατί το πρόβλημα υπάρχει το πρωί, το μεσημέρι υπάρχει λεωφορείο ανά 10 λεπτά.
Είναι ένα διάστημα λειτουργικό. Αν χρειαστεί και το απόγευμα να δούμε κάποια έξτρα μεταφορά θα το δούμε. Επιπλέον έχει γίνει μια συζήτηση με τον πρύτανη του ΤΕΙ για να γίνει μια αναδιάταξη των ωρών των εργαστηρίων έτσι ώστε να βοηθηθεί και με αυτόν τον τρόπο η μετάβαση των φοιτητών ενώ παράλληλα προτείναμε τη μίσθωση ενός ή δύο λεωφορείων για να βοηθούν συμπληρωματικά την μετακίνηση».
Για το πρόγραμμα των δρομολογίων
Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί στην πόλη ότι δεν συμβαδίζει το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί από τον ΟΑΣΘ με το πότε ξεκινούν τα λεωφορεία από την αφετηρία τους, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ ανέφερε τα εξής:
«Το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο είναι με βάση τον σχεδιασμό που προβλέπει σχεδόν 500 λεωφορεία στο μεταφορικό έργο. Αυτή τη στιγμή έχουμε κατά μέσο όρο 400 λεωφορεία πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποτυπώνονται οι χρόνοι στο διαδίκτυο με βάση την πραγματικότητα.
Οι χρόνοι της τηλεματικής αποτυπώνονται ακριβώς αλλά όποιος θέλει να προγραμματίσει κάτι με βάση το αρχικό πρόγραμμα βρίσκει διαφορές. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία αλλαγής έτσι ώστε να το ενημερώσουμε με βάση τους νέους χρόνους».
Παράλληλα γίνεται η προσπάθεια να διπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον οι πινακίδες της τηλεματικής στις στάσεις. «Στην Θεσσαλονίκη έχουμε 3.500 στάσεις. Η τηλεματική είχε μέχρι τώρα 200 πινακίδες. Θα διπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον αλλά είναι δύσκολο σε διάστημα 3 μηνών να μπορούν να μπουν 3.000 πινακίδες» είπε σχετικά.
Για τα παράπονα των πολιτών
Σχολιάζοντας τα παράπονα των πολιτών για τον συνωστισμό μέσα στα λεωφορεία ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε ότι «κάθε μέρα παίρνουμε στοιχεία σε συνεργασία με το ΟΣΕΘ ο οποίος θα το λύσει γιατί είναι δικιά του αρμοδιότητα.
Κάποια προβλήματα που υπάρχουν σε γραμμές τα λύνουμε αλλά μερικά θέλουν βάθος χρόνου» ενώ αναφορικά με τη μη τήρηση των δρομολογίων απάντησε ότι η νέα διοίκηση παρέλαβε 250 λεωφορεία ενώ σήμερα κυκλοφορούν 400 που και πάλι είναι λιγότερα από τον σχεδιασμό.
«Η πόλη χρειάζεται περίπου 500-510 λεωφορεία για να καλυφθούν οι ανάγκες της. Δίνουμε καθημερινή μάχη με τις βλάβες των λεωφορείων. Είχε να γίνει συντήρηση, πριν παραλάβουμε, 3 χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βλάβες ακόμη και στα ήδη διορθωμένα λεωφορεία.
Είχε να γίνει παραγγελία ανταλλακτικών ένα χρόνο. Στο διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα η νέα διοίκηση έχει ξοδέψει 2,5 εκατ. ευρώ για την συντήρηση των λεωφορείων» τόνισε ο Σ. Παναγιωτίδης.
Υπενθύμισε ακόμη ότι με τον ρυθμό των βλαβών και αν δεν άλλαζε το παλιό καθεστώς θα κυκλοφορούσαν λιγότερο από 100 λεωφορεία τον Σεπτέμβριο.
«Δεν το κρύβουμε ότι έχουμε δυσκολίες αλλά βήματα γίνονται και κάθε μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται. Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε στην κυκλοφορία 460-470 λεωφορεία για να πιάσουμε 80% του σχεδιασμού και να ανακουφίσουμε την κυκλοφοριακή κίνηση. Με 470 λεωφορεία θα έχουμε μια σαφή βελτίωση» κατέληξε.
Ακούστε τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης:
ΠΗΓΗ
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου